Windows 11 kullanırken yanlışlıkla Shift+Delete kombinasyonuyla çok önemli bir dosyayı kalıcı olarak sildim. Geri Dönüşüm Kutusu’na düşmediği için dosyayı nasıl kurtarabileceğimi bilmiyorum. Dosya benim için çok değerli ve mümkün olan en kısa sürede geri getirmem gerekiyor.
Şu ana kadar denediklerim:
- Dosya Geçmişi’ni kontrol ettim ama yedekleme aktif değilmiş.
- Üçüncü parti bir kurtarma aracı indirmeyi düşündüm ama hangisinin daha etkili olduğunu bilmiyorum.
Bu durumda kullanabileceğim yöntemler veya araçlar hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler!
Merhaba, Recuva veya EaseUS Data Recovery gibi veri kurtarma araçlarını deneyebilirsiniz. Özellikle Recuva ücretsiz bir seçenek ve basit dosya kurtarma işlemleri için oldukça etkili.
Eğer kurtarmak istediğiniz dosya sistem diskinizde değilse, veri kurtarma şansınız daha yüksek. Silinen dosyanın üzerine yeni veri yazılmamışsa başarılı bir şekilde geri getirebilirsiniz. Ayrıca, kurtarma işlemini farklı bir diske kaydetmeniz gerektiğini unutmayın.
Windows 11’in 'Önceki Sürümler' özelliğini kontrol ettiniz mi? Silinen dosyanın olduğu klasöre sağ tıklayıp 'Özellikler > Önceki Sürümler' seçeneğini kontrol edebilirsiniz. Bazen bu özellik aktif olmasa bile otomatik bir yedekleme yapılmış olabilir.