Windows 11'deki Gereksiz Programlar Nasıl Kaldırılır?

Muzo

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, Windows 11'de gereksiz programları kaldırmanın en etkili yollarını tartışmak istiyorum. Bildiğiniz gibi, gereksiz uygulamalar hem depolama alanını işgal eder hem de sistem performansını etkileyebilir. Bu uygulamaları kaldırmak için kullandığınız yöntemler veya araçlar neler? Ayarlar menüsünden manuel kaldırma dışında, komut istemcisi, PowerShell veya üçüncü taraf yazılımlar gibi farklı yöntemler de varsa lütfen paylaşın. Hep birlikte en etkili çözüm yollarını keşfedelim!

PowerShell ile kaldırmayı denediniz mi? Get-AppxPackage komutunu kullanarak önceden yüklenmiş uygulamaları listeleyebilir ve Remove-AppxPackage ile kaldırabilirsiniz.

Ben Ayarlar > Uygulamalar kısmından kaldırıyorum. Ancak bazı uygulamalar için ek araçlar gerekebiliyor.

Üçüncü taraf yazılımlar çok işe yarıyor. Özellikle Revo Uninstaller kullanıyorum. Derin temizleme özelliği var.

Windows'ta gereksiz programları temizlemek için CCleaner gibi araçlar kullanabilirsiniz. Ancak dikkatli olun, yanlış bir şey silmek istemezsiniz.

Registry temizliği yapmayı unutmayın. Programı kaldırdıktan sonra kalan dosyaları ve kayıt defteri girdilerini manuel temizlemek faydalı olabilir.

Bazı sistem uygulamalarını kaldırmak için 'O&O AppBuster' gibi yazılımlar oldukça etkili.

Başlat menüsündeki uygulamalara sağ tıklayıp 'Kaldır' seçeneği de hızlı bir yol. Ama bazı uygulamalar için PowerShell gerekli.

Bloatware kaldırma araçlarını denediniz mi? Özellikle yeni kurulumda çok yardımcı oluyorlar.

Bloatware temizliği için optimize edilmiş kurulum ISO'ları var, başlangıçtan gereksiz programları kurmamış oluyorsunuz.

Disk temizleme yapmayı unutmayın. Kaldırılan uygulamalardan kalan gereksiz dosyaları da temizlemek gerekiyor.

Ben sistemimi sade tutuyorum. Fazla program yüklememeye özen gösteriyorum. Sorunun kökten çözümü bu olabilir.

'Debloater' araçlarını öneririm. Özellikle GitHub'da çok fazla kaynak var, Windows'u temizlemek için ideal.

Ben de 'Windows Debloater' ile tüm gereksiz uygulamaları kaldırdım. Sistem çok daha hızlı çalışıyor artık.

Oyun modunda çalışan gereksiz uygulamaları devre dışı bırakmayı unutmayın. Performans artışı sağlıyor.

Bazı kullanıcılar görev yöneticisinden başlatma sırasında devre dışı bırakmayı tercih ediyor. Bu da bir yöntem.

Kaldırılması zor sistem uygulamaları için PowerShell komutları oldukça işe yarıyor. 'Remove-AppxProvisionedPackage' komutunu kullanabilirsiniz.

Geri