Windows 11'i C Sürücüsünden D Sürücüsüne Taşıma Rehberi

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımda Windows 11, C sürücüsünde yüklü ve disk alanı dolmaya başladı. Bu yüzden işletim sistemini D sürücüsüne taşımayı düşünüyorum. Ancak bu işlemi nasıl yapacağımı tam olarak bilmiyorum ve sistemi bozmak istemiyorum.

Araştırmalarım sonucu birkaç yöntem buldum:

1. Disk klonlama yazılımları kullanarak tüm sistemi taşımak.
2. C sürücüsündeki yedeği alıp, D sürücüsüne geri yüklemek.
3. D sürücüsüne temiz bir Windows 11 kurulumu yapmak.

Bu yöntemlerden hangisi daha güvenilir? İşletim sistemini taşırken dikkat etmem gereken önemli noktalar nelerdir? Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

Disk klonlama yazılımları kullanmak en güvenilir yöntemdir. AOMEI Partition Assistant veya Macrium Reflect gibi araçları deneyebilirsiniz. Ancak işlem sırasında önemli verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

C'den D'ye işletim sistemi taşımak yerine, D sürücüsüne önemli dosyaları taşıyarak C'deki alanı boşaltmayı düşünebilirsiniz. Bu, daha basit ve risksiz bir çözüm olabilir.

Eğer klonlama yapacaksanız, D sürücüsünün boş alanının C sürücüsünden büyük olduğundan emin olun. Ayrıca klonlama işlemi tamamlandıktan sonra BIOS'tan boot sırasını değiştirmelisiniz.

Temiz bir Windows 11 kurulumu yapmayı düşünüyorsanız, Microsoft'un Media Creation Tool aracını kullanarak bir USB oluşturabilirsiniz. Ancak bu işlem tüm verilerinizi sileceği için dikkatli olun.

Klonlama sonrası sürücü mektubunu değiştirmeyi unutmayın. C sürücüsü olarak ayarlanmazsa bazı programlar düzgün çalışmayabilir.

Disk taşıma işlemleri sırasında elektrik kesintisi gibi risklere karşı bir UPS kullanmanızı öneririm. Aksi takdirde işlem yarıda kalabilir ve disk yapısı bozulabilir.

C sürücüsündeki sadece belirli program ve dosyaları taşımayı düşünüyorsanız, Junction Link Magic gibi araçlar kullanarak klasörleri D'ye bağlayabilirsiniz.

Klonlama işlemi sırasında diskinizin GPT veya MBR formatında olup olmadığını kontrol edin. Taşınacak sürücü aynı formatta olmalıdır.

Sistemi tamamen taşımak yerine, büyük oyun dosyalarını veya medya içeriklerini D sürücüsüne taşıyarak C sürücüsünü rahatlatabilirsiniz.

Sürücüyü taşımadan önce Disk Yönetimi'nden D sürücüsünde yeterli alan ayırın ve olası dosya çakışmalarını önlemek için temiz bir alan oluşturun.

Klonlama işlemine başlamadan önce tüm sürücülerinizi bir kez defrag yaparak düzenleyin. Bu, klonlama sürecini hızlandırabilir.

Klonlama işleminden sonra açılış hatası alırsanız, Windows Kurtarma Ortamı'ndan (WinRE) önyükleme düzeltmesi yapabilirsiniz.

Geri