Windows Güncelleme Kapatma Nasıl Yapılır?

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba, Windows güncellemelerini tamamen kapatmak istiyorum. Otomatik olarak yüklenmesini veya indirilmesini istemiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Hizmetleri devre dışı bırakmanın yanı sıra, Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni kullanarak güncellemeleri kapatabilirsiniz. 'gpedit.msc' yazıp çalıştırın. 'Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Windows Bileşenleri > Windows Update' yolunu izleyin. 'Otomatik Güncellemeleri Yapılandır' ayarını çift tıklayın ve 'Devre Dışı' seçeneğini işaretleyin. Bu yöntem özellikle Pro sürümlerde işe yarar.
Windows güncellemelerini kapatmak için öncelikle 'Hizmetler' uygulamasını açın. Bunun için Windows + R tuşlarına basıp 'services.msc' yazın ve Enter’a basın. Listede 'Windows Update' hizmetini bulun. Sağ tıklayın, Özellikler'e girin. Hizmeti durdurun ve 'Başlangıç Türü'nü 'Devre Dışı' olarak ayarlayın. Ayarları kaydederek çıkın.

Hizmetleri devre dışı bırakmanın yanı sıra, Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni kullanarak güncellemeleri kapatabilirsiniz. 'gpedit.msc' yazıp çalıştırın. 'Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Windows Bileşenleri > Windows Update' yolunu izleyin. 'Otomatik Güncellemeleri Yapılandır' ayarını çift tıklayın ve 'Devre Dışı' seçeneğini işaretleyin. Bu yöntem özellikle Pro sürümlerde işe yarar.

Çözüm
Eğer Windows Home kullanıyorsanız ve Grup İlkesi Düzenleyicisi mevcut değilse, Kayıt Defteri Düzenleyicisi ile değişiklik yapabilirsiniz. 'regedit' yazıp çalıştırın ve 'HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate' yolunu izleyin. Burada 'AU' anahtarını oluşturun ve 'NoAutoUpdate' değerini '1' yapın. Bilgisayarınızı yeniden başlatmayı unutmayın.

Tam bir çözüm için üçüncü taraf yazılımlar da kullanılabilir. Ancak dikkatli olun ve güvenilir kaynaklardan indirdiğinizden emin olun. Örneğin, 'Windows Update Blocker' gibi araçlar, kolay bir çözüm sunar. Yazılımı indirip yönergeleri takip ederek güncellemeleri kapatabilirsiniz.

Hizmetler ve Grup İlkesi ayarlarını yapmış olsanız bile, bazı durumlarda Microsoft önemli güncellemeleri zorlayabilir. Bunu engellemek için hosts dosyasını düzenleyerek güncelleme sunucularına erişimi engelleyebilirsiniz.

Alternatif olarak, 'Ağ ve Paylaşım Merkezi' üzerinden ağ bağlantınızı 'Ölçülü Bağlantı' olarak ayarlayabilirsiniz. Bu, güncellemelerin otomatik indirilmesini durdurur ve daha kolay bir yöntemdir.

Geri