Bilgisayarıma Windows Update üzerinden bir toplu güncelleştirme ön izlemesi indirildi. Ancak bu güncelleştirmeyi yüklemek istemiyorum ve tamamen iptal etmek istiyorum. Güncelleme yüklenmeden önce bilgisayarıma zarar verecek bir durum olmasından endişeliyim.
Şu ana kadar yaptıklarım:
- Güncellemeyi duraklatmayı denedim, ancak sadece geçici bir çözüm oldu.
- Güncellemeyi yüklememek için Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Güncellemeleri Yönet kısmına girdim, fakat tamamen iptal etme seçeneği bulamadım.
Bu tür durumlarla karşılaşan var mı? İndirilen bir Windows güncellemesini yüklemeden silmek veya iptal etmek için ne yapmam gerekiyor? Yardımlarınızı bekliyorum!
Merhaba, indirilmiş bir güncellemeyi iptal etmek için şu adımları izleyebilirsin:
1. 'Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update' kısmına gir.
2. 'Güncelleştirme geçmişine bak' seçeneğine tıkla.
3. Oradan 'Güncellemeleri kaldır' seçeneğine geç.
Eğer bu işe yaramazsa, Windows Update hizmetini tamamen durdurmayı da deneyebilirsin. Bunun için 'Hizmetler' kısmında 'Windows Update'i bul ve devre dışı bırak.
Toplu güncellemeyi iptal etmek için üçüncü parti araçları da kullanabilirsin. Örneğin, 'Windows Update Blocker' yazılımı tam olarak bu tür ihtiyaçlar için tasarlanmış. İndirip denemeni öneririm.
Benzer bir sorun yaşamıştım. 'C:\Windows\SoftwareDistribution\Download' klasörünü temizlemeyi denedin mi? Buradaki dosyalar indirilmiş güncelleme dosyalarıdır. Silip bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyebilirsin.
Güncellemenin otomatik olarak yüklenmesini istemiyorsan, grup ilkesi düzenleyicisinden Windows Update'i manuel moda alabilirsin. Bunun için `gpedit.msc` çalıştır ve 'Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Windows Bileşenleri > Windows Update' kısmından gerekli ayarları yapabilirsin.
'Windows Update Ayarları > Gelişmiş Seçenekler' kısmına girip güncellemeleri geçici olarak duraklat seçeneğini etkinleştirebilirsin. Bu şekilde güncellemeyi en azından bir süreliğine devre dışı bırakmış olursun.
Sorununu çözmek için 'Denetim Masası > Programlar ve Özellikler > Yüklü Güncellemeler'i aç ve ilgili güncellemeyi oradan kaldırmayı dene. Henüz yüklenmemiş bir güncelleme için bu seçenek bazen görünmeyebilir, ama kontrol etmende fayda var.
Selamlar, güncellemeyi kalıcı olarak engellemek için Microsoft'un 'Show or Hide Updates' aracını kullanabilirsin. Bu araç, belirli güncellemeleri seçerek gizlemeni sağlar ve otomatik olarak tekrar yüklenmesini engeller.
Eğer hala çözüm bulamadıysan, Ayarlar > Kurtarma kısmından 'Geri Dön' seçeneğini kullanarak sistemi bir önceki sürüme döndürebilirsin. Bu, sorunlu güncellemeyi de devre dışı bırakacaktır.
Windows Update hizmetini tamamen kapatmak için şu adımları dene:
1. 'Hizmetler' kısmından 'Windows Update'e sağ tıkla ve 'Özellikler'e gir.
2. Başlangıç türünü 'Devre Dışı' olarak ayarla ve hizmeti durdur.
Bu yöntemle güncellemenin etkinleşmesini engelleyebilirsin.
Yüklenmeden silmek istiyorsan, 'Ayarlar > Depolama > Geçici Dosyalar' kısmını kontrol et. Burada 'Windows Update Cleanup' seçeneği olabilir. Onu seçip temizleyebilirsin.