Windows Update'in otomatik grafik sürücüsü kurmasını nasıl engelleyebilirim?

Xanadu

GadgetEfsanesi
Windows 10 kullanıyorum ve sistemim Windows Update üzerinden grafik sürücülerini otomatik olarak yüklemeye devam ediyor. Ancak, manuel olarak yüklediğim sürücüler daha iyi performans veriyor. Windows Update'in bu otomatik sürücü yükleme işlemini nasıl durdurabileceğimi bilen var mı?

Çözüm
En iyi yöntemlerden biri, 'Gizli Güncellemeleri Göster veya Gizle' aracını kullanmaktır. Microsoft'un sunduğu bu küçük araç sayesinde istemediğiniz güncellemeleri gizleyebilirsiniz.
Bunun için "Aygıt Yöneticisi" üzerinden manuel sürücü yüklemesi yapabilirsiniz ve ardından Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni kullanarak otomatik sürücü güncellemelerini kapatabilirsiniz. Ancak, Grup İlkesi Düzenleyicisi yalnızca Windows 10 Pro ve üstü sürümlerde bulunur.

Windows Update'i kontrol etmek için 'Gelişmiş Sistem Ayarları'na gidin ve 'Donanım' sekmesinden 'Aygıt Kurulumu Ayarları'nı kapatabilirsiniz. Bu seçenek, Windows'un donanım sürücülerini otomatik yüklemesini engeller.

En iyi yöntemlerden biri, 'Gizli Güncellemeleri Göster veya Gizle' aracını kullanmaktır. Microsoft'un sunduğu bu küçük araç sayesinde istemediğiniz güncellemeleri gizleyebilirsiniz.

Çözüm
Cenqiz'in bahsettiği araç oldukça etkili. Bu sayede sadece grafik sürücüsünü değil, diğer istemediğiniz güncellemeleri de kolayca gizleyebilirsiniz.

Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni kullanarak Windows Update'i kontrol altına alabilir ve belirli sürücüleri engelleyebilirsiniz. Alternatif olarak, sürücü güncellemesini devre dışı bırakabilirsiniz.

Gelişmiş kullanıcılar için, kayıt defteri düzenleyicisi aracılığıyla bu ayarları değiştirmek mümkün. Ancak dikkatli olun, yanlış bir ayar sistemde sorunlara yol açabilir.

Bir başka çözüm de özel bir yazılım kullanarak güncellemeleri kontrol altına almak. Örneğin, Driver Booster gibi yazılımlar manuel kontrol imkanı sunuyor.

Ben bu sorunu BIOS güncellemesi yaparak çözmüştüm. Daha önce grafik sürücülerindeki hatalar BIOS ile alakalıydı. Belki bu da bir seçenek olabilir.

Gizli Güncellemeleri Göster veya Gizle aracını indirdim ve çok işime yaradı. Özellikle grafik sürücüleri konusunda büyük rahatlık sağladı.

Windows'un Aygıt Kurulumu Ayarlarını kapattıktan sonra manuel kurulum yaptığınızdan emin olun, aksi halde eski sürücüleri tekrar yükleyebilir.

Geri