Yeni bir SSD aldım ve mevcut bilgisayarıma Windows işletim sistemini yüklemek istiyorum. Ancak bu işlemi doğru şekilde nasıl gerçekleştirebileceğim konusunda emin değilim. Windows'u SSD'ye sıfırdan kurmak için hangi adımları izlemeliyim? Kurulum sırasında dikkat etmem gereken özel bir nokta var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Windows kurulumuna başlamadan önce, Media Creation Tool ile bir yükleme USB'si oluşturun ve SSD'nizi sıfırdan bölümlendirin. UEFI modunda kurulum yapmayı unutmayın. Daha sonra, yükleme tamamlandığında TRIM ve güç tasarrufu ayarlarını optimize edin.
Windows kurulumuna başlamadan önce USB üzerinden bir yükleme diski oluşturmanız gerekiyor. Bunun için Microsoft'un web sitesinden 'Media Creation Tool' indirip bir kurulum USB'si hazırlayabilirsiniz.
Yeni SSD'nizi bilgisayarınıza taktığınızdan ve BIOS/UEFI'den boot sırasını doğru ayarladığınızdan emin olun. SSD'nizi öncelikli yükleme aygıtı olarak seçmelisiniz.
BIOS/UEFI ayarlarından 'Secure Boot' ve 'Legacy Mode' gibi seçenekleri kontrol edin. UEFI modunu etkinleştirmeniz kurulum sırasında performansı artırabilir.
Kurulum sırasında disk bölümlendirme adımına geldiğinizde, SSD'yi seçerek 'Yeni' seçeneğiyle bölümlendirme yapabilirsiniz. Bu adımda SSD'nin doğru şekilde biçimlendirildiğinden emin olun.
SSD'ye kurulumdan sonra hızlı başlama seçeneklerini kontrol edin ve eski HDD'nin boot edilmediğinden emin olun. Yeni SSD'nin performansı bu şekilde daha etkili olacaktır.
SSD'ye kurulum yaptıktan sonra TRIM özelliğinin aktif olup olmadığını kontrol edin. Komut istemcisine 'fsutil behavior query DisableDeleteNotify' yazabilirsiniz.
Windows kurulumuna başlamadan önce, Media Creation Tool ile bir yükleme USB'si oluşturun ve SSD'nizi sıfırdan bölümlendirin. UEFI modunda kurulum yapmayı unutmayın. Daha sonra, yükleme tamamlandığında TRIM ve güç tasarrufu ayarlarını optimize edin.