Yeni bir bilgisayar topladım ancak açılışta BIOS ekranı gelmiyor ve sadece siyah ekran görüyorum. Tüm kabloları kontrol ettim ve ekran kartını doğru şekilde taktım. Sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olur musunuz?
Sorununuz muhtemelen BIOS'un güncel olmamasından kaynaklanıyor olabilir. Eğer işlemciniz anakartınızın destek listesindeyse ve BIOS eskiyse, bir BIOS güncellemesi gerekebilir.
İlk olarak RAM'lerinizi kontrol edin. Birden fazla RAM kullanıyorsanız, birini çıkararak tek RAM ile deneme yapın. Ayrıca, RAM slotlarının tozlanmamış olduğundan emin olun.
Eğer ekran kartı kullanıyorsanız, monitörünüzün anakart üzerindeki değil ekran kartının üzerindeki porta bağlı olduğundan emin olun. Bu yanlış bağlantılar genelde siyah ekran sorunlarına neden olabilir.
BIOS gelmiyorsa anakart üzerindeki güç bağlantılarını kontrol etmenizi öneririm. 24-pin anakart güç kablosunun ve 8-pin CPU güç kablosunun tam oturduğundan emin olun.
Sorununuz muhtemelen BIOS'un güncel olmamasından kaynaklanıyor olabilir. Eğer işlemciniz anakartınızın destek listesindeyse ve BIOS eskiyse, bir BIOS güncellemesi gerekebilir.
Anakart üzerinde yer alan debug LED'lerini kontrol ettiniz mi? Bu LED'ler size hangi bileşenin sorun çıkardığını gösterebilir. Eğer yoksa, bir sistem hoparlörü kullanarak hata kodlarını dinleyebilirsiniz.