Yakın zamanda sistemime Beast KF432C16BB/16TR 16 GB (1x16) DDR4 3200MHz CL16 RAM ekledim. Ancak bilgisayarım açıldıktan sonra görüntü gelmiyor. Anakartım B450M K modeli ve işlemcim Ryzen 5 5600X. RAM'i farklı slotlarda denedim ve BIOS'u sıfırladım ama herhangi bir sonuç alamadım. Sorunun neden kaynaklanabileceği konusunda yardıma ihtiyacım var. RAM anakart ile uyumlu görünüyor, bu yüzden başka bir yerde hata olabileceğini düşünüyorum.
RAM'in voltaj ve frekans ayarlarını da kontrol etmenizi öneririm. B450 anakartlarda XMP profili tam desteklenmeyebilir. BIOS üzerinden frekansı 3200MHz yerine 2666MHz gibi daha düşük bir seviyeye alıp deneme yapabilirsiniz.
Merhaba, RAM'in anakartla uyumluluğunu kontrol ettiyseniz bir sonraki adım BIOS güncellemesi yapmak olabilir. Ryzen 5000 serisi işlemcilerle bazı anakartlarda eski BIOS sürümleri uyumluluk sorunlarına yol açabiliyor. Anakart üreticisinin sitesinden en son BIOS sürümünü indirip güncellemenizi öneririm.
Eğer BIOS güncelse, RAM'in tam oturup oturmadığını tekrar kontrol edin. Bazen küçük bir temas problemi bile bu tarz sorunlara neden olabiliyor. Ayrıca, farklı bir RAM ile deneme yaparak mevcut RAM'in arızalı olup olmadığını test edebilirsiniz.
RAM'in voltaj ve frekans ayarlarını da kontrol etmenizi öneririm. B450 anakartlarda XMP profili tam desteklenmeyebilir. BIOS üzerinden frekansı 3200MHz yerine 2666MHz gibi daha düşük bir seviyeye alıp deneme yapabilirsiniz.