Zotac RTX 5080 Solid OC Undervolt Sorunu

Türk

GadgetEfsanesi
Arkadaşlar selam,

Zotac RTX 5080 Solid OC kullanıyorum ve undervolt yapmak istedim ama bir türlü stabil sonuç alamıyorum. MSI Afterburner ve diğer araçlarla voltaj düşürmeyi denedim, ancak ya kart çöküyor ya da performans kaybı yaşanıyor. Daha önce bu modeli undervolt etmeyi başaran var mı? Hangi değerler stabil çalışıyor?

Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

Ben de Zotac RTX 4080'de undervolt yapmıştım, genelde 900mV civarında stabil oluyordu. 5080'de hangi voltajları denedin?

Zotac kartlarda VRM yapısı farklı olabiliyor. Belki BIOS kilidi olabilir, GPU-Z ile BIOS bilgilerini kontrol ettin mi?

RTX 5000 serisinde undervolt biraz hassas olabilir. Çekirdek frekansını çok düşürmeden 950mV civarında denemeni öneririm.

Afterburner yerine ASUS GPU Tweak III veya EVGA PrecisionX kullanmayı denedin mi? Bazen farklı yazılımlar daha iyi sonuç verebilir.

BIOS güncellemesi yaparak denedin mi? Zotac'ın resmi sitesinde yeni sürümler çıkmış olabilir.

Bellek hızlarını da çok fazla düşürmemelisin. Undervolt yaparken sadece voltaj değil, bellek frekansı da önemli.

NVIDIA'nın sürücülerinde undervolt'u engelleyen bir şey olabilir mi? Eski sürümleri deneyerek test ettin mi?

Stabil çalışmasını istiyorsan FurMark veya 3DMark gibi stres testleri yapmalısın. Hangi testlerde çöküyor?

Bence undervolt yerine fan eğrisini optimize ederek daha iyi sıcaklık değerleri alabilirsin. Zotac kartlar genelde iyi soğutmaya sahip.

Benzer bir sorun yaşayan bir arkadaşım vardı, güç sınırını çok düşürdüğünde kart hata veriyordu. Güç limiti %90 civarında dener misin?

Şu an RTX 5080 undervolt ile ilgili fazla veri yok ama elimde bir tablo var, sana özelden gönderebilirim.

Eğer undervolt işlemi yaparken sık sık çökme yaşıyorsan, belki de çip silikon loteryasında kötü bir chip denk gelmiş olabilir. Farklı değerler denemeye devam et.

Geri