Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
0x80070005 Hatası: Erişim Engellendi Sorunu Nasıl Çözülür?
Merhaba, Windows 11 kullanırken 0x80070005 hatası alıyorum. Bu genellikle erişim engellendi olarak görünüyor. Güncellemeleri yükleyemiyorum veya belirli bir işlemi gerçekleştiremiyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilir misiniz?
Bu tür hatalar genellikle yönetici izinlerinden kaynaklanır. İlgili işlemi yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Sorun devam ederse, yeni bir kullanıcı hesabı oluşturup tekrar deneyebilirsiniz.
Bu hatayı çözmek için sisteminizdeki güncellemeleri manuel olarak yüklemeyi deneyebilirsiniz. Windows Update Kataloğu'ndan eksik güncellemeleri indirip yükleyebilirsiniz.
Dosya izinlerini kontrol etmek faydalı olabilir. Sorun yaşadığınız dosya veya klasörün sahibi olduğunuzdan emin olun. Özellikler > Güvenlik sekmesinden izinleri kontrol edebilirsiniz.
Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın ve 'sfc /scannow' komutunu kullanarak bozuk sistem dosyalarını onarmayı deneyin. Ardından 'DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth' komutunu çalıştırın.
Antivirüs veya güvenlik duvarınızın Windows Update'e erişimi engellediğinden emin olun. Geçici olarak devre dışı bırakmayı ve tekrar denemeyi düşünebilirsiniz.
Bu tür hatalar genellikle yönetici izinlerinden kaynaklanır. İlgili işlemi yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Sorun devam ederse, yeni bir kullanıcı hesabı oluşturup tekrar deneyebilirsiniz.
Hatanın devam etmesi durumunda, Windows Update Sorun Giderici aracını kullanabilirsiniz. Ayarlar > Sistem > Sorun Gider > Diğer Sorun Gidericiler yolunu izleyin.
Eğer bu hata bir uygulama yüklerken ortaya çıkıyorsa, ilgili uygulamayı uyumluluk modunda çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca yönetici olarak yükleme yapmayı unutmayın.
Hatanın nedeni bazı kayıt defteri anahtarlarının bozulmasından kaynaklanıyor olabilir. Regedit üzerinden ilgili anahtarların izinlerini kontrol edebilirsiniz. Yedek almadan işlem yapmayın.
Windows Güncelleme hizmetlerinin çalıştığından emin olun. Hizmetler uygulamasını açarak 'Windows Update' ve 'Background Intelligent Transfer Service' hizmetlerini kontrol edin.
Microsoft'un resmi destek sayfasında bu hatayla ilgili bir sorun giderme rehberi bulabilirsiniz. Çözümler genellikle güncellemelerle ilgili detaylı talimatlar içerir.
Son çare olarak, sistemi geri yükleme noktası kullanarak hatanın olmadığı bir duruma geri dönmeyi deneyebilirsiniz. Ayarlar > Kurtarma kısmından ulaşabilirsiniz.
Tüm çözümleri denediğiniz halde sorun devam ediyorsa, işletim sisteminizi sıfırlamayı düşünebilirsiniz. Ancak bu işlem öncesinde önemli verilerinizi yedeklediğinizden emin olun.