Windows 11'de 'Dosya Sistemi Hatası' Nasıl Çözülür?

Murşi

GadgetKoruyucu
Merhaba, Windows 11 kullanırken 'Dosya Sistemi Hatası' alıyorum ve bu durum dosyalarımı açmamı engelliyor. Bu hatayı çözmek için neler yapmam gerektiğini bilen var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çözüm
Ayrıca, sistem dosyalarını onarmak için 'sfc /scannow' komutunu çalıştırabilirsiniz. Bu, bozuk veya eksik sistem dosyalarını düzeltmek için etkili bir yöntemdir.
Bu hatanın nedeni genellikle bozuk bir sistem dosyası veya disk hatasıdır. Komut isteminde 'chkdsk /f' komutunu çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bu işlem diskinizi tarar ve hataları düzeltir.

Ayrıca, sistem dosyalarını onarmak için 'sfc /scannow' komutunu çalıştırabilirsiniz. Bu, bozuk veya eksik sistem dosyalarını düzeltmek için etkili bir yöntemdir.

Çözüm
Sorun devam ediyorsa, disk yönetimi aracını açarak disklerinizi kontrol edin. Özellikle NTFS veya FAT32 dosya sistemi uyumluluğunu gözden geçirin.

Benzer bir sorun yaşadığımda, bilgisayarımı güvenli modda başlattım ve hatayı çözmek için disk temizleme işlemi yaptım. Güvenli modda denemenizi öneririm.

Dosya sistemi hatası alırken yeni bir yazılım yüklediyseniz, bu yazılımı kaldırarak sistemi yeniden test edin. Uyumlu olmayan yazılımlar buna neden olabilir.

Diskteki verileri yedekleyip format atmak da bir çözüm olabilir. Ancak bu yöntemi uygulamadan önce diğer çözümleri denemenizi öneririm.

Eğer hatanın kaynağı disk arızası ise, CrystalDiskInfo gibi bir araçla diskinizin sağlık durumunu kontrol etmeyi unutmayın.

Geri