15.000 TL AM5 İşlemci Önerisi

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, yeni sistemim için 15.000 TL bütçeye kadar AM5 işlemci önerisi arıyorum. İşlemciden beklediğim temel özellikler, oyun performansında üst düzey olması ve render işlemleri gibi ağır yüklerde de stabil çalışması. İşte sistemimin diğer özellikleri:

• İşlemci soğutucusu: Thermalright Frost Commander 140 TL
  • RAM: Kingston Beast EXPO 16 GB 6000 MHz CL30
  • SSD: Kingston KC300
  • Ekran kartı: RTX 4070 Super
  • Kasa: Bitfenix Flow
  • PSU: ASUS TUF Gaming 750G
  • Anakart: Gigabyte X670 Gaming X AX v2

Özellikle 15.000 TL civarında Ryzen 7 7800X3D veya Ryzen 9 serisi modeller uygun olur mu, aradaki farklara değer mi? Kullanıcı deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Ryzen 7 7800X3D tam senin aradığın işlemci olabilir. Özellikle oyun performansı için mükemmel bir seçim. Ancak render işlemlerini sık yapıyorsan Ryzen 9 7900 tercih edebilirsin, çünkü daha fazla çekirdek işini hızlandırabilir.

Ben Ryzen 7 7700 kullanıyorum ve RTX 4070 Super ile mükemmel bir uyum sağlıyor. Ancak bütçen 15.000 TL ise 7800X3D almanı öneririm. 3D V-Cache teknolojisi oyunlarda ciddi fark yaratıyor.

Eğer yoğun şekilde oyun oynuyorsan 7800X3D gerçekten fark yaratır. Fakat çoklu işlem performansı önemliyse Ryzen 9 7900 daha mantıklı olabilir. PSU ve soğutucun yeterli olduğu için her iki işlemciyi de rahatlıkla kullanabilirsin.

Thermalright Frost Commander 140 TL gibi güçlü bir soğutucuya sahipsin. Ryzen 9 7900'ü düşün derim. Çekirdek sayısı fazla olduğu için render ve multitasking işlerinde daha iyi sonuçlar alırsın.

Bütçenle Ryzen 7 7800X3D alıp geri kalan paranı belki ek depolama gibi bir şey için ayırabilirsin. Oyunlarda 3D V-Cache inanılmaz fark yaratıyor. Ama genel performans istiyorsan Ryzen 9 7900 mükemmel bir seçim.

Ben de Ryzen 7 7800X3D kullanıyorum. Sadece oyun değil, aynı zamanda hafif render işlerimde de yeterli oluyor. Hem performans hem de fiyat açısından oldukça dengeli bir model.

Ben Ryzen 9 7900 kullanıyorum ve render işlemlerinde kesinlikle çok güçlü. Ancak oyun ağırlıklı bir kullanım düşünüyorsan 7800X3D'nin fiyat/performansı daha iyi olacaktır.

Bu sistemle Ryzen 7 7700 bile işini görebilir ama 7800X3D ile çok daha uzun vadeli bir çözüm elde edersin. Özellikle RTX 4070 Super ile iyi bir uyum yakalar.

Ryzen 7 7800X3D tam bir fiyat/performans canavarı. Ancak ileriye dönük düşünüyorsan Ryzen 9 serisine yönelmek daha mantıklı olabilir. Bütçeyi biraz daha zorlayabilirsen Ryzen 9 7950X'e göz at.

Render işlerin çok ağır değilse Ryzen 7 7800X3D ile devam et derim. Hem oyunlarda hem de genel performansta çok tatmin edici. RTX 4070 Super için fazlasıyla yeterli.

Ryzen 7 7800X3D alırsan oyunlarda ultra ayarlarda yüksek FPS alacağından emin olabilirsin. Render işlemleri de bu işlemciyle hiç fena değil. Thermalright Frost Commander 140 TL ile birlikte sıcaklık sorunu yaşamazsın.

Eğer bütçeni sonuna kadar kullanmak istiyorsan Ryzen 9 7900 veya 7900X al derim. İleriye dönük çok daha güçlü bir sistem kurmuş olursun. Soğutucun bunu rahatlıkla destekler.

Geri