A725F ONE UI 6 Stock ROM Sonrası Custom ROM'larda Wi-Fi Kullanılmıyor ve Performans Düşüyor?

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba, Samsung A725F cihazımda ONE UI 6 stock ROM'dan custom ROM'a geçiş yaptım ancak bazı ciddi problemlerle karşılaştım. Wi-Fi bağlantısı tamamen devre dışı kalıyor ve genel cihaz performansı belirgin şekilde düşüyor. Bu sorunun çözümüne dair önerileriniz var mı? Custom ROM geliştiricilerinin bu tür sorunlara özel yama veya önerileri var mı? Ayrıca Wi-Fi'nin stock ROM'dan custom ROM'a geçerken neden çalışmadığını teknik olarak açıklayabilir misiniz?

Çözüm
Benzer bir sorun yaşamıştım. Magisk modülü ile eksik sürücüleri ekleyerek çözüm sağladım. Ayrıca Wi-Fi ayarlarında eski ROM'a ait kalıntılar olabilir, temiz kurulum yaptınız mı?
Bu tip sorunlar genelde kernel veya sürücü uyumsuzluğundan kaynaklanır. Kullanılan ROM'un kernel sürümünü kontrol ettiniz mi? Aynı ROM'un farklı bir versiyonunu denemek faydalı olabilir.

Wi-Fi sürücüsü genelde stock ROM'a gömülü olduğundan custom ROM'larda doğru şekilde çalışmıyor olabilir. Vendor dosyalarını yeniden flaşlamayı deneyebilirsiniz.

Benzer bir sorun yaşamıştım. Magisk modülü ile eksik sürücüleri ekleyerek çözüm sağladım. Ayrıca Wi-Fi ayarlarında eski ROM'a ait kalıntılar olabilir, temiz kurulum yaptınız mı?

Çözüm
Custom ROM geliştiricisinin forumlarını ziyaret ettiniz mi? Genelde bu tür sorunlar için orada çözüm önerileri bulabilirsiniz.

Performans düşüşü için geliştirici seçeneklerinde işlemci modlarını kontrol edin. Belki performans modu devre dışıdır.

Tavsiye olarak başka bir custom ROM deneyebilirsiniz. LineageOS veya EvolutionX gibi daha stabil ROM'lar genelde daha iyi çalışıyor.

Wi-Fi ile ilgili olarak, firmware dosyalarını sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Genelde eksik firmware dosyası bu tür problemlere yol açar.

Bootloader sürümünün uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca doğru firmware sürümünü kullanıp kullanmadığınızı teyit edin.

Yeni Konular

Geri