macOS Sequoia Kurulumda Takılıp Kalıyor

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba,

Sistemime macOS Sequoia kurmaya çalışıyorum ancak kurulum sırasında bir noktada takılıp kalıyor. İşte sistem özelliklerim:

• RAM: 32GB DDR4 3200Mhz
  • Ekran Kartı: Asus RTX 2070 Dual
  • Anakart: Gigabyte B550 DS3H
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X

Bu noktada sorunun ne olabileceği hakkında bir fikriniz var mı? BIOS ayarlarından mı kaynaklanıyor, yoksa başka bir uyumluluk sorunu mu yaşıyorum? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Çözüm
Kardeşim, Sequoia kurarken sanırım grafik kartından da sorun olabilir. Asus RTX 2070'in macOS ile uyumlu olmadığını biliyoruz. Harici bir GPU ya da iGPU seçeneğin var mı?
Merhaba Enes, öncelikle sisteminde AMD Ryzen işlemci olduğu için OpenCore Bootloader kullanman gerekiyor. BIOS'ta Secure Boot'u devre dışı bırakıp, CSM'yi kapattın mı? Ek olarak, kurulum sırasında hangi ekranda takıldığını belirtirsen daha iyi yardımcı olabiliriz.

Sorun muhtemelen Gigabyte B550 anakartın BIOS ayarlarından kaynaklanıyor. AMD sistemi için genellikle ACPI patch'lerine ihtiyaç duyuluyor. OpenCore'un AMD işlemciler için olan rehberine göz attın mı?

Kardeşim, Sequoia kurarken sanırım grafik kartından da sorun olabilir. Asus RTX 2070'in macOS ile uyumlu olmadığını biliyoruz. Harici bir GPU ya da iGPU seçeneğin var mı?

Çözüm
Grafik kartından kaynaklı bir sorun olabileceği doğru. Nvidia kartlar genelde macOS desteğiyle sıkıntı yaşıyor. Eğer mümkünse bir AMD GPU dene.

Yukarıdaki arkadaşlara katılıyorum. DDU ile Nvidia kartını çıkarıp sadece AMD'yi denediğinde sorun çözülür mü, kontrol et.

Anakartına uygun BIOS sürümünü kullandığından emin ol. OpenCore config.plist dosyanı buraya atabilir misin? Daha detaylı yardımcı oluruz.

OpenCore yapılandırman eksik olabilir. İndirdiğin EFI klasörü doğru şekilde yapılandırıldı mı? Özellikle SMBIOS değerlerini kontrol ettin mi?

Gigabyte anakartlarda CFG Lock'u devre dışı bırakman gerekiyor. Eğer kapalı değilse kurulum sırasında takılmalar olabilir.

Yeni Konular

Geri