Acer Nitro 5'te RTX 4050 FurMark Testleri Normal mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Enes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Enes

Administrator
Yönetici
Acer Nitro 5 kullanıyorum ve FurMark testlerini RTX 4050 ekran kartı üzerinde çalıştırdım. Sıcaklık değerleri maksimum 85°C'ye kadar çıkıyor. Bu sıcaklıklar normal mi? Aynı cihazı kullananlar ya da bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Çözüm
FurMark gibi stres testlerinde 85°C oldukça normal bir değer. RTX 4050, yüksek yük altında bu sıcaklıklara çıkabilir, özellikle Nitro 5 gibi kompakt cihazlarda. Fan temizliğini ve termal macun durumunu kontrol etmek faydalı olabilir.
FurMark gibi stres testlerinde 85°C oldukça normal bir değer. RTX 4050, yüksek yük altında bu sıcaklıklara çıkabilir, özellikle Nitro 5 gibi kompakt cihazlarda. Fan temizliğini ve termal macun durumunu kontrol etmek faydalı olabilir.

Çözüm
85°C RTX 4050 için endişe edilecek bir sıcaklık değil. Ancak sürekli bu tür testler yapmak uzun vadede cihazı yorabilir. Ara sıra oyun içi sıcaklıkları da kontrol etmenizi öneririm.

Benzer bir cihaz kullanıyorum ve FurMark testlerinde sıcaklıklar genelde 80-85°C arasında oluyor. Cihazınızın fan modlarını kontrol edip, maksimum soğutma ayarında test yapabilirsiniz.

Bu sıcaklıklar FurMark gibi testlerde normaldir. Ancak, oyun oynarken bu değerlere ulaşıyorsa soğutmayı iyileştirmek gerekebilir. Soğutucu stand kullanmayı düşünebilirsiniz.

85°C stres testleri için sorun teşkil etmiyor. Ancak termal macun yenilemesi ile daha düşük sıcaklıklar alabilirsiniz. NitroSense yazılımını da kontrol edin.

Aynı modelde benzer testler yaptım, 85°C gayet normal. Ancak sıcaklık kontrolü için havalandırmanın açık olduğundan emin olun.

FurMark gibi testlerde bu sıcaklık normal. Farklı stres testleriyle kıyaslayarak sıcaklıkları karşılaştırabilirsiniz.

Nitro 5 gibi cihazlarda bu seviyeler kabul edilebilir. Ancak, fan temizliğine dikkat edin ve performans modunda çalıştırmayı deneyin.

FurMark sonuçlarınız normal görünüyor. Eğer uzun süreli yük altında bu sıcaklıkları alıyorsanız, soğutma sistemini kontrol etmek iyi olabilir.

Bu test sonuçları RTX 4050 için gayet yerinde. Nitro 5 soğutması bu tip testlerde yeterli oluyor. Ancak odanızın sıcaklığını da göz önünde bulundurun.

Acer Nitro 5’in soğutma performansı genelde iyi, bu sıcaklıklar sorun yaratmaz. Yine de oyun sırasında sıcaklıkları HWMonitor ile takip edin.

Yeni Konular

Geri