AMD Ryzen Master Utility Kurulum Hatası Çözümü

Enes

Administrator
Yönetici
AMD Ryzen Master Utility kurulumunda aşağıdaki hatayla karşılaştım:

RYZEN MASTER INSTALLATION is prohibited from installation on this system.

Bu hatanın çözümü için hangi adımları izlemeliyim? Sistemimle ilgili bilgiler:
  • İşletim Sistemi: Windows 11
  • Anakart: MSI B550-A PRO
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X

Eğer bu sorunla daha önce karşılaşan varsa ve çözüm konusunda yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Çözüm
Bu hatanın ana nedeni, Windows Kernel Debug Mode'un etkin olması olabilir. 'bcdedit /debug off' komutunu yönetici olarak çalıştırarak Kernel Debug Mode'u devre dışı bırakın ve sistemi yeniden başlatın. Daha sonra kurulumun tekrar çalıştığını kontrol edin.
Bu hata genellikle Windows'un belirli güvenlik politikaları veya BIOS ayarlarından kaynaklanıyor. İlk olarak BIOS'unuzun güncel olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca, 'SVM Mode' veya sanallaştırma özelliklerini devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.

Benzer bir hata yaşamıştım. Windows Defender veya başka bir antivirüs programı kurulum dosyasını engelliyor olabilir. Kurulum sırasında antivirüs programınızı geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.

AMD Ryzen Master Utility'nin sadece desteklenen Windows sürümlerinde çalıştığını unutmayın. Uyumsuzluk varsa, uyumlu sürümü indirip kurmayı deneyin.

Bu hatanın ana nedeni, Windows Kernel Debug Mode'un etkin olması olabilir. 'bcdedit /debug off' komutunu yönetici olarak çalıştırarak Kernel Debug Mode'u devre dışı bırakın ve sistemi yeniden başlatın. Daha sonra kurulumun tekrar çalıştığını kontrol edin.

Çözüm
TechGuru'nun önerdiği çözüm bende işe yaradı. Debug Mode'u devre dışı bıraktıktan sonra sorunsuz bir şekilde kurulum yapabildim.

BIOS ayarlarınızı sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Özellikle 'Secure Boot' açıkken bazı kurulumlarda sorunlar olabiliyor.

Bir başka neden, kurulum dosyasının eksik veya bozuk olması olabilir. AMD'nin resmi sitesinden dosyayı tekrar indirip kurmayı deneyin.

Geri