AMD Stok Fan Vidaları Dönmüyor

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba,
AMD işlemcimin stok fanını monte etmek için vidaları sıkmaya çalışıyorum ancak hiçbir şekilde dönmüyorlar. Hem tornavida ile hem de elle denedim ama başarılı olamadım. Vidalar sanki yerlerine oturmuyor veya yuvalar uyumsuz gibi. Bu durumda ne yapmam gerektiği konusunda yardım edebilir misiniz?

Çözüm
Benzer bir sorun yaşamıştım ve çözümü vidaları önce elle gevşetip ardından tornavidayla dikkatlice sıkmakta buldum. Vidalar yuvalara oturduktan sonra çok kolay dönmesi gerekiyor. Eğer hala dönmüyorsa vida dişlerini kontrol edin.
AMD stok fanlarında bu tip sorunlar bazen vida dişleri tam hizalanmadığında ortaya çıkabiliyor. Öncelikle fanı doğru pozisyonda yerleştirdiğinizden emin olun. Vidaların çapraz sırayla sıkılmasını öneririm, böylece tüm vidalar eşit şekilde baskı yapar.

Bu tür bir problemde, vidaların yuvalarına çok fazla baskı uygulamadan hafifçe geri çevirip doğru hizalamayı bulmaya çalışabilirsiniz. Ayrıca, vidaların altındaki metal kısımlarda çapak veya engel olmadığından emin olun.

Benzer bir sorun yaşamıştım ve çözümü vidaları önce elle gevşetip ardından tornavidayla dikkatlice sıkmakta buldum. Vidalar yuvalara oturduktan sonra çok kolay dönmesi gerekiyor. Eğer hala dönmüyorsa vida dişlerini kontrol edin.

Çözüm
Emre'nin dediği gibi vida dişlerini kontrol etmek önemli. Eğer bir vida hasar gördüyse yedek vida bulmanız gerekebilir. AMD fanlar için uygun vida setleri satılıyor.

Fanın plastik montaj yuvalarında bir sorun olmadığından emin olun. Vidaların yuvalara tam oturmadığı durumlarda plastik parçalarda çapak oluşabilir.

Fanı tamamen doğru açıyla hizaladığınızdan emin olun. Vidalar eğri oturursa hem dönmez hem de zarar görebilir. Eğer olmuyorsa vidaları iyice yağlayarak tekrar deneyebilirsiniz.

Montaj sırasında vidaları sıkmadan önce termal macun uygulaması yapıp, fanı doğru bir şekilde yerleştirdiğinizden emin olun. Vida yuvalarına dikkatlice bakarak hizalayın.

Vidaların alt kısmında biriken toz veya diğer partiküller dönmeyi engelleyebilir. İyi bir hava üfleme cihazıyla temizlemeyi deneyin.

Montaj esnasında fazla baskı uygulamaktan kaçının. Vidaların kendiliğinden oturmasını sağlamak için küçük döndürme hareketleri yapın.

Yeni Konular

Geri