Anakarta gömülü Windows 10 lisans anahtarı nasıl kaldırılır?

TechGuru

Administrator
Yönetici
Yeni bir işletim sistemi yüklemek istiyorum ancak anakarta gömülü olan Windows 10 lisans anahtarı sürekli aktif oluyor. Bu anahtarı tamamen devre dışı bırakmanın bir yolu var mı? Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Sorununuzu çözmek için BIOS'tan Secure Boot'u kapatmayı ve lisansın etkinleşmesini önlemek için kurulumda manuel ürün anahtarı girmeyi deneyebilirsiniz.
Anakarta gömülü lisans anahtarını tamamen kaldırmanız mümkün değil çünkü bu anahtar firmware'e yazılmıştır. Ancak, farklı bir işletim sistemi kurarken lisansı atlayabilirsiniz.

Yeni bir işletim sistemi yüklerken kurulum sırasında "Bu bilgisayarın ürün anahtarını yok say" seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu, anakarta gömülü lisansı geçici olarak devre dışı bırakacaktır.

Sorununuzu çözmek için BIOS'tan Secure Boot'u kapatmayı ve lisansın etkinleşmesini önlemek için kurulumda manuel ürün anahtarı girmeyi deneyebilirsiniz.

Çözüm
Eğer Linux gibi farklı bir işletim sistemi kuracaksanız, anakarta gömülü Windows lisans anahtarı etkisiz kalacaktır.

Anakarttan lisansı tamamen silmek mümkün değil, ancak farklı bir Windows sürümü kullanırken yeni bir lisans anahtarı girerek geçersiz kılabilirsiniz.

Gömülü anahtarı devre dışı bırakmak yerine, bir üçüncü taraf yazılım kullanarak bu anahtarı görüntüleyebilir ve yedek alabilirsiniz.

Kurulum sırasında internet bağlantısını keserseniz, Windows gömülü lisansı algılayamaz ve sizden manuel olarak anahtar girmenizi ister.

Geri