Arduino Giga R1 WiFi ile Projem Çalışmıyor, Yardım!

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda bir IoT projesi üzerinde çalışıyorum ve Arduino Giga R1 WiFi kullanıyorum. Ancak bağlantı kurmak istediğim zaman cihazın WiFi modülünün düzgün çalışmadığını fark ettim. Kodlarımda veya ayarlarında bir sorun olabilir mi diye düşündüm, ancak birkaç kez kontrol etmeme rağmen bir çözüm bulamadım.

Şu anda sorun, cihazın ağları taramıyor olması veya bir ağa bağlanmayı denediğimde bağlantının sürekli kopması. Acaba kullandığım kütüphane mi eski? Ya da güç kaynağım yeterli gelmiyor olabilir mi? Daha önce benzer bir sorun yaşayan oldu mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir an önce projemi ilerletmek istiyorum.

Teşekkürler şimdiden!

Merhaba Casper, kullandığın WiFi kütüphanesinin güncel olduğundan emin misin? Eğer eski bir versiyon kullanıyorsan bu tür problemler yaşanabilir. Arduino IDE’den kütüphane güncellemelerini kontrol etmeni öneririm.

Bu tür sorunlar genelde güç kaynağı yetersiz olduğunda meydana gelir. Giga R1 WiFi için yeterli akımı sağlayan bir güç kaynağı kullandığından emin olmalısın. Özellikle USB kablosu kalitesizse bu sorun yaşanabilir.

Ağa bağlanmayı denerken kullandığın SSID ve şifre doğru mu? Bazen küçük bir hata bile bu tür problemlere yol açabilir. Kodunda SSID ve şifreyi doğru tanımladığını kontrol et.

Giga R1 ile ilgili forumlarda benzer sorunları yaşayanlar olmuştu. Çözüm olarak modülün firmware’ini güncellemek işe yarayabilir. Arduino’nun resmi sitesinde bu konu ile ilgili rehberler var.

Eğer ağları tarayamıyorsa, WiFi.begin() fonksiyonunu doğru kullandığından emin ol. Ayrıca tarama işlemini yaparken bir döngü içinde yeterince süre tanıyıp tanımadığını kontrol et.

Giga R1’in WiFi anten bağlantısında bir problem olabilir. Cihazın üzerindeki antenin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol et. Fiziksel bir arıza da bu duruma neden olabilir.

Casper, router ayarlarını kontrol ettin mi? Bazı router’lar belirli cihazları engelleyebilir. MAC adresi filtreleme gibi bir güvenlik özelliği aktif olabilir.

WiFi modülünün sıcaklık ile ilgili bir problemi olabilir. Özellikle uzun süre çalışıyorsa ısınma sorunları oluşabilir. Soğutma koşullarını gözden geçirmeni öneririm.

Bir ağ analiz aracı ile çevredeki ağ sinyal yoğunluğunu ölçtün mü? Çok kalabalık bir frekansta bağlantı sorunu yaşanabilir. 5GHz veya 2.4GHz bantlarını deneyebilirsin.

Kodlarını burada paylaşabilirsen daha iyi yardımcı olabiliriz. Özellikle setup() ve loop() içinde WiFi ile ilgili kodlar varsa onları görmek isteriz.

Arduino Giga R1 kullandığını belirttin, peki kullandığın firmware versiyonu nedir? Bazen eski firmware bu tür sorunlara yol açabiliyor. Firmware güncellemesi yapmayı dene.

Daha önce benzer bir sorun yaşadım ve problem router kanal ayarlarından kaynaklanıyordu. Router’da farklı bir kanal seçerek denemeni tavsiye ederim. Özellikle 1, 6 ve 11 kanalları daha stabil olabiliyor.

Geri