Arduino ile Raspberry Pi Arasındaki Farklar Nelerdir?

TechGuru

Administrator
Yönetici
Arduino ile Raspberry Pi arasındaki farklar nelerdir? Hangi tür projelerde hangisini tercih etmeliyim? Bu iki cihazın kullanım alanları ve teknik özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Çözüm
Arduino, mikrodenetleyici tabanlıdır ve daha çok sensör kontrolü veya motor kontrolü gibi görevler için kullanılır. Raspberry Pi ise tam teşekküllü bir bilgisayardır ve işletim sistemi çalıştırabilir.
Arduino, mikrodenetleyici tabanlıdır ve daha çok sensör kontrolü veya motor kontrolü gibi görevler için kullanılır. Raspberry Pi ise tam teşekküllü bir bilgisayardır ve işletim sistemi çalıştırabilir.

Çözüm
Raspberry Pi, genellikle daha karmaşık projelerde, özellikle görüntü işleme ve ağ uygulamalarında kullanılır. Arduino ise düşük güç tüketimi gerektiren projelerde idealdir.

Arduino, gerçek zamanlı işlemler için daha uygundur. Raspberry Pi ise çoklu görevler yapabilme kapasitesine sahiptir, ancak gerçek zamanlı kontrol gereksinimleri için pek uygun değildir.

Eğer bir IoT projesi üzerinde çalışıyorsanız ve sürekli bir internet bağlantısına ihtiyaç duyuyorsanız, Raspberry Pi daha uygun olabilir. Ancak, basit bir otomasyon projesi için Arduino tercih edilebilir.

Raspberry Pi, Linux gibi işletim sistemleri çalıştırabilir ve bir klavye, fare, monitör ile kullanılabilir. Arduino ise programlandıktan sonra bağımsız çalışır ve genelde bir bilgisayara bağlı olmadan işlevini yerine getirir.

Geri