Arduino Klon ve USB Host Shield ile Fare Çalışmıyor

Çavuş

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Arduino klon ve USB Host Shield kullanarak bir fare bağlamaya çalışıyorum ancak hiçbir tepki alamıyorum. Shield ve Arduino arasındaki bağlantıyı kontrol ettim, her şey doğru gibi görünüyor. Kodda veya donanımda başka dikkat etmem gereken bir şey olabilir mi? Bu konuda tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Teşekkür ederim.

Çözüm
Eğer kütüphane ile ilgili bir sorun yoksa, Shield’in Arduino klonuyla uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Klon kartlarda bazen pin dizilimleri veya voltaj farkları yüzünden uyumsuzluk yaşanabiliyor.
Merhaba, bu tür sorunlar genellikle kütüphane eksikliği veya uyumsuzluktan kaynaklanır. Arduino için 'USB_Host_Shield_Library_2.0' kütüphanesini kullandığınızdan emin olun ve Shield üzerindeki voltaj seçici jumper’ın doğru ayarlandığını kontrol edin.

Eğer kütüphane ile ilgili bir sorun yoksa, Shield’in Arduino klonuyla uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Klon kartlarda bazen pin dizilimleri veya voltaj farkları yüzünden uyumsuzluk yaşanabiliyor.

Çözüm
Bağlantılarınızı tekrar gözden geçirin ve Shield'in düzgün bir şekilde oturduğundan emin olun. Ayrıca fare USB 2.0 destekliyorsa daha yüksek başarı şansı olabilir. Yeni bir Shield denemeyi de düşünebilirsiniz.

Yeni Konular

Geri