Arduino Leonardo RFR Wheel Configuration'da Pot Verilerini Alamıyorum

Mami

GadgetEfsanesi
Merhaba, Arduino Leonardo'yu kullanarak RFR Wheel Configuration yazılımında potansiyometre verilerini okumakta sorun yaşıyorum. Görselde belirttiğim gibi, cihaz 'Wheel Ready' durumunda ancak pot verileri alınamıyor.

Yaptığım kontroller:

• Port Seçimi: Arduino IDE üzerinden COM portunun doğru olduğundan emin oldum (görselde COM8).
  • Bağlantılar: Potansiyometrenin kablo bağlantılarını kontrol ettim ve herhangi bir fiziksel problem görünmüyor.
  • Firmware ve Yazılım Sürümü: Firmware Version 0.16 ve Software Version 0.21 kullanıyorum, yazılım güncel görünüyor.

Yine de sorun çözülmedi. Bu konuda önerileriniz nelerdir?

Çözüm
Potansiyometre için kullanılan değer aralığının doğru algılandığından emin olun. Kodda map() fonksiyonu ile bunu ayarlayabilirsiniz.
Potansiyometrenin doğru analog pine bağlandığından emin olun. Ayrıca, Arduino kodunuzda analogRead() komutunun düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Potansiyometre bağlantıları ve güç kaynağını multimetre ile test edin. Giriş voltajının doğru olduğundan emin olun.

Potansiyometre için kullanılan değer aralığının doğru algılandığından emin olun. Kodda map() fonksiyonu ile bunu ayarlayabilirsiniz.

Çözüm
RFR Wheel Configuration'da kullanılan sürüm ile firmware sürümünün uyumlu olduğundan emin olun. Yazılım güncellemelerini kontrol edin.

Potansiyometreyi başka bir Arduino modeliyle test edip sorunun potansiyometreden mi kaynaklandığını anlamaya çalışabilirsiniz.

Yeni Konular

Geri