Arduino Yükleme Hatası: COM6 Erişim Engellendi

Kenan

GadgetEfsanesi
Arduino kartıma kod yüklemeye çalışırken aşağıdaki hata mesajını alıyorum:

Kod:
avrdude: ser_open(): can’t open device “\.\COM6”: Erişim engellendi.

Problem uploading to board. See https://support.arduino.cc/hc/en-us/sections/360003198300 13 for suggestions.

Bu sorunu çözmek için neler yapabilirim? Kartı farklı bir USB portuna bağladım ve sürücülerin güncel olduğunu kontrol ettim ama sonuç değişmedi. Benzer sorunları yaşayan ve çözüm önerisi olan var mı?

Çözüm
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Cihaz yöneticisinden COM portunu bulun ve doğru bağlandığından emin olun.
2. Arduino IDE'de "Tools > Port" sekmesinden doğru COM portunu seçtiğinizden emin olun.
3. Eğer başka bir program (örneğin, Serial Monitor) COM portunu kullanıyorsa, bu programı kapatın.

Bu adımlar genelde bu sorunu çözer.
Bu hata genelde COM portunun başka bir uygulama tarafından kullanılıyor olmasından kaynaklanır. Cihaz yöneticisini kontrol edip COM portunu serbest bırakmayı deneyin.

Arduino IDE'yi yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Ayrıca antivirüs yazılımı veya güvenlik duvarı bu tür hatalara neden olabilir, bunları geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.

Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Cihaz yöneticisinden COM portunu bulun ve doğru bağlandığından emin olun.
2. Arduino IDE'de "Tools > Port" sekmesinden doğru COM portunu seçtiğinizden emin olun.
3. Eğer başka bir program (örneğin, Serial Monitor) COM portunu kullanıyorsa, bu programı kapatın.

Bu adımlar genelde bu sorunu çözer.

Çözüm
Farklı bir USB kablo kullanmayı deneyin. Ayrıca, kartın doğru model seçildiğinden emin olun (Arduino Uno, Nano, vs.). Yanlış kart seçimi bu hataya yol açabilir.

Yeni Konular

Geri