ASUS FX506LH BIOS güncellenemiyor

Muzo

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

ASUS FX506LH model laptopumda BIOS güncellemesi yapmaya çalışıyorum ancak sürekli "Güncelleme başarısız" hatası alıyorum. BIOS sürümüm oldukça eski ve güncelleme yapmam şart. İnternette birkaç çözüm önerisi denedim fakat sonuç alamadım.

Yardımcı olabilecek biri var mı? BIOS güncellemesi sırasında nelere dikkat etmeliyim?

Merhaba, BIOS güncellemesi yaparken kullandığınız yöntemi detaylı anlatabilir misiniz? USB ile mi yoksa ASUS'un kendi yazılımı üzerinden mi güncellemeyi denediniz? Genelde USB kullanırken FAT32 formatı ve doğru dosya adlandırması çok önemli.

Aynı modeli kullanıyorum. Güncelleme yapmadan önce ASUS'un sitesinden doğru model için dosyayı indirip BIOS dosyasının tam adını kontrol etmelisiniz. Bir de şarjın tam dolu olduğundan emin olun.

Bu hata genelde güncelleme dosyasıyla ilgili bir uyumsuzluktan kaynaklanıyor. ASUS WinFlash uygulamasını denediniz mi? Bir de antivirüs programınızı geçici olarak kapatarak tekrar deneyin.

Çözüm
Xanadu'nun önerisine katılıyorum. WinFlash yazılımı bu tür sorunlarda genelde çözüm oluyor. Ayrıca, güncelleme sırasında bilgisayarı kesinlikle yeniden başlatmayın.

Merhaba, indirdiğiniz dosyanın SHA256 kontrolünü yaptınız mı? Bazen dosya bozuk inmiş olabiliyor.

Yeni Konular

Geri