ASUS ROG X870A anakartta VRM coil whine sorunu?

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

ASUS ROG X870A anakartımda VRM coil whine (bobin vızıltısı) sorunu yaşıyorum. Özellikle yük altında bu ses oldukça rahatsız edici hale geliyor. Bu tür bir sorunu daha önce yaşayan veya çözüm için önerisi olan var mı? Anakartı garantiye göndermeli miyim yoksa farklı bir çözüm var mı?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler!

Bu sorun genellikle güç kaynağıyla ilgili olabilir. Güç kaynağınızı değiştirip denediniz mi? Eğer PSU stabil değilse VRM bobinlerinde vızıltı yapabilir.

Benzer bir sorun yaşamıştım. Termal padleri değiştirip VRM'lerin üzerindeki yükü azalttığımda ses azaldı. Belki sizin için de işe yarar.

Bu tip bir sorun garanti kapsamında değerlendiriliyor. Eğer anakartınız hala garanti altındaysa teknik servise göndermenizi öneririm.

Çözüm
Garantiye göndermek iyi bir fikir ama öncesinde BIOS güncellemesi yapmayı denediniz mi? Yeni bir güncelleme bu sorunu çözebilir.

Garantiye göndermeden önce bobinlere izolasyon sağlayan bir koruyucu eklemeyi deneyebilirsiniz. Ancak bu garantiyi etkileyebilir, dikkatli olun.

Eğer anakartı garantiye gönderecekseniz, sorunu detaylı bir şekilde açıklayarak teknik servis raporu hazırlayın. Bu işlem süreci hızlandırabilir.

Yük altındayken bu sesin arttığını belirttiğiniz için güç dalgalanmalarını kontrol etmek faydalı olabilir. Bir elektrikçi yardımıyla güç hattınızı test ettirin.

Aynı anakartı kullanıyorum ve böyle bir sorun yaşamadım. Bazen PSU ve anakart uyumluluğu bu tür sorunlara yol açabiliyor. Markaya dikkat edin.

Yeni Konular

Geri