Battlefield 1 0xc000007b Hatası Veriyor

Kenan

GadgetEfsanesi
Merhaba,

Battlefield 1'i çalıştırmaya çalıştığımda "0xc000007b" hatası alıyorum ve oyun açılmıyor. DirectX, Visual C++ ve Net Framework güncellemelerini kontrol ettim ama sorun hala devam ediyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu hata genellikle eksik veya bozuk bir Visual C++ Redistributable dosyasından kaynaklanır. Tüm sürümleri kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin.

'sfc /scannow' komutunu çalıştırarak sistem dosyalarını tarayabilirsiniz. Eksik dosyalar tespit edilirse bu komut onları onarır.

Benzer bir sorun yaşamıştım. Çözüm olarak oyunun kurulu olduğu dizindeki tüm DLL dosyalarını güncelledim ve sorun çözüldü.

Çözüm
Cenqiz'in dediği gibi, DLL dosyalarını kontrol etmek önemli. Özellikle "xinput1_3.dll" ve "msvcp140.dll" gibi dosyalar bu hataya neden olabiliyor.

Oyunun kurulu olduğu dizinde yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Bazı durumlarda bu basit çözüm işe yarar.

Net Framework'ün eksik veya bozuk bir sürümünü kontrol edin. Microsoft'un resmi sitesinden en son sürümü indirip kurmayı deneyin.

Windows Güncellemelerini kontrol ederek eksik olanları tamamlayın. Bu hata genellikle eski bir Windows sürümünden kaynaklanıyor olabilir.

Battlefield 1'i başlatmadan önce tüm arka plan uygulamalarını kapatmayı deneyin. Özellikle antivirüs yazılımları çakışmaya neden olabilir.

Bir SSD'ye kuruluysa oyun dosyalarını HDD'ye taşımayı deneyin veya tam tersi. Depolama sürücüsündeki sorunlar da bu hataya yol açabilir.

Yeni Konular

Geri