Bilgisayar Açılırken Siyah Ekranda Kalıyor, Sonra Açılıyor?

Kenan

GadgetEfsanesi
Bilgisayarınızın açılış sırasında siyah ekranda kalıp sonra normal şekilde açılması, yaygın bir sorun olabilir. Bu tür bir sorun, donanımsal veya yazılımsal problemlerden kaynaklanabilir. İşte bu duruma neden olabilecek başlıca faktörler:

1. BIOS veya UEFI Sorunları: Yanlış yapılandırılmış BIOS ayarları veya eski BIOS sürümü bu tür bir duruma yol açabilir.
2. Güncelleme Problemleri: İşletim sistemi veya sürücülerde eksik ya da hatalı güncellemeler.
3. Donanım Sorunları: Bozuk bir RAM modülü, yavaş HDD/SSD ya da ekran kartı problemleri siyah ekrana neden olabilir.
4. Ekran Bağlantıları: HDMI/VGA bağlantılarında gevşeklik veya arıza.

• BIOS ayarlarını sıfırlamayı deneyin.
  • İşletim sisteminizi ve sürücülerinizi güncelleyin.
  • RAM ve HDD/SSD gibi bileşenlerinizi kontrol edin.
  • Güç bağlantılarınızı ve ekran kablolarınızı gözden geçirin.

Bu sorunla ilgili deneyimlerinizi ve çözüm önerilerinizi paylaşarak tartışmaya katkıda bulunabilirsiniz.

Benzer bir sorun yaşamıştım. BIOS'u güncelleyince sorun çözülmüştü. Güncelleme işlemi risklidir, dikkatli olun.

Ekran kartı sürücülerini kontrol etmeyi öneririm. Eski bir sürücü kullanıyorsanız, güncellemek bu sorunu çözebilir.

RAM slotlarındaki tozu temizleyip modülleri yeniden takmayı deneyebilirsiniz. Çoğu zaman donanım teması bu soruna neden oluyor.

Disk sağlığını kontrol edin. CrystalDiskInfo gibi bir araçla HDD/SSD'nizin durumunu öğrenebilirsiniz.

BIOS sıfırlama işlemini öneriyorum. Bu işlemi yapmadan önce anakart modelinize uygun talimatları kontrol edin.

Sorun büyük olasılıkla güncellemelerle ilgili. Güncelleme geçmişinizi kontrol edip hatalı olanları kaldırmayı deneyin.

Kendi bilgisayarımda bu sorun güç kaynağı arızasından kaynaklanıyordu. PSU’nuzu test ettiniz mi?

Güvenli modda başlatmayı deneyip oradan sistem kontrolü yapabilirsiniz. Sorun burada tespit edilebilir.

HDMI veya VGA kablosunu değiştirerek sorunu çözmüştüm. Bu tip basit şeyler gözden kaçabiliyor.

Bu tür bir sorunla karşılaştığımda işletim sistemini yeniden yüklemiştim. Temiz bir kurulum her zaman işe yarar.

Ekran kartınızı farklı bir cihazda test edin. Sorunun kaynağını bu şekilde netleştirebilirsiniz.

Sistemin açılış sırasında takıldığı bir hata kodu var mı? Bu kod sorunu anlamamıza yardımcı olabilir.

Windows Başlangıç Onarma aracını kullanmayı deneyebilirsiniz. Çoğu zaman sorunu otomatik olarak düzeltir.

Sorunun çözümünde PSU gücü yetersizliği de önemli bir etken olabilir. Özellikle yükseltilmiş sistemlerde.

Siyah ekran sorunlarının çoğu anakart ile ilgili oluyor. Anakartınızın modeline göre destek forumlarını kontrol edin.

Yeni Konular

Geri