Windows Defender RDR 2'yi virüs olarak algılıyor?

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Bazı kullanıcılar, Windows Defender'ın Red Dead Redemption 2 (RDR2) oyununu zararlı olarak algıladığını ve çalıştırılmasını engellediğini belirtiyor. Bunun nedeni yanlış bir pozitif olabilir mi? Yoksa belirli bir mod veya güncelleme mi buna sebep oluyor?

Bu sorunu yaşayan var mı? Çözüm önerileriniz nelerdir? Windows Defender'a istisna eklemek güvenli mi?

Bu genellikle yanlış pozitif olabilir. Windows Defender bazen imza veritabanını güncellediğinde oyun dosyalarını yanlışlıkla zararlı olarak işaretleyebilir.

Oyunun orijinal olup olmadığını kontrol edin. Eğer oyun modluysa veya bazı dosyalar değiştirilmişse bu tarz hatalar oluşabilir.

Windows Defender'a istisna eklemek kısa vadeli bir çözüm olabilir ama uzun vadede güvenlik riskleri oluşturabilir. Daha iyi bir çözüm, Microsoft'a yanlış pozitif raporu göndermektir.

Eğer oyunu orijinal bir kaynaktan aldıysanız ve virüs olarak algılanıyorsa, Defender'ı geçici olarak kapatıp oyunu tekrar doğrulamayı deneyebilirsiniz.

Ben de bu sorunu yaşadım. Çözüm olarak Defender'a istisna ekleyip oyunu tekrar yükledim, sonrasında sorunsuz çalıştı.

Casper'ın yöntemi mantıklı. Eğer eklediğiniz dosya güvenilir bir kaynaktan geldiyse istisna eklemek sorun oluşturmaz.

Benzer bir sorun Cyberpunk 2077'de de yaşanmıştı. Genelde yeni bir güncelleme geldiğinde Defender bazı dosyaları yanlışlıkla zararlı olarak işaretleyebiliyor.

Microsoft'un yanlış pozitif raporlama sistemi var. Oyun dosyanız temizse bunu raporlayarak Defender güncellemesini bekleyebilirsiniz.

Oyun dosyalarını doğrulama özelliğini kullanarak eksik veya değiştirilmiş dosyaları kontrol etmek iyi bir fikir olabilir.

Defender yerine farklı bir antivirüs kullanmayı düşünebilirsiniz. Kaspersky veya Bitdefender gibi yazılımlar bu tür yanlış pozitifleri daha az yapıyor.

Windows Defender'ı güncelledikten sonra tekrar deneyin. Bazen imza güncellemeleri eski hataları düzeltebiliyor.

Oyun dosyalarını Steam veya Rockstar Launcher üzerinden doğrulamak en sağlıklı yöntem olabilir. Eğer hala sorun devam ediyorsa farklı bir antivirüs ile tarama yapın.

Yeni Konular

Geri