Bilgisayar Toplandıktan Sonra Hangi Testler Yapılmalı?

Türk

GadgetEfsanesi
Yeni bir masaüstü bilgisayar topladınız, her şey sorunsuz görünüyor ama gerçekten stabil mi? Sisteminizin performansını ve dayanıklılığını test etmek için hangi testleri yapmalısınız? İşlemci, RAM, ekran kartı ve depolama birimleri için önerilen test araçları neler? Siz hangi yazılımları kullanıyorsunuz ve nasıl bir test süreci uyguluyorsunuz? Deneyimlerinizi paylaşın!

Ben Prime95 ile işlemciyi test ediyorum. Uzun süreli kullanımda sıcaklık değerlerini görmek için önemli.

RAM testi için MemTest86 öneririm. Birkaç saat çalıştırıp hataları kontrol etmek gerek.

Ekran kartı için FurMark veya 3DMark gibi benchmark araçlarını kullanıyorum. Stabilite testi için gerekli.

CrystalDiskInfo ile disk sağlığını kontrol etmek önemli. Ayrıca SSD için AS SSD Benchmark iyi bir seçenek.

Sistemi genel olarak değerlendirmek için Cinebench ve AIDA64 kullanıyorum. Hem performansı hem de sıcaklıkları gözlemlemek için harika araçlar.

PC'nin tüm bileşenlerinin uyumlu çalıştığını görmek için bir süre günlük kullanım testi yapıyorum. Stabilite için önemli.

VRM sıcaklıklarını kontrol etmek için HWMonitor veya HWInfo kullanıyorum. Anakartın güç dağıtımını test etmek gerek.

Network testi için iPerf veya Speedtest kullanıyorum. Gigabit bağlantıyı gerçekten tam alıyor muyum görmek için iyi.

PSU'yu test etmek için OCCT kullanıyorum. Güç kaynağının voltaj değerlerini izlemek için birebir.

Sistem genelinde herhangi bir çökme olup olmadığını görmek için birkaç saat oyun oynuyorum. Oyun testleri en iyi stres testlerinden biri bence.

Ses kartı ve hoparlör testi için LatencyMon kullanıyorum. Ses gecikmeleri olup olmadığını anlamak için birebir.

Final test olarak tüm bileşenleri stres testinden geçirdikten sonra BIOS güncellemesi yapıyorum. Yeni sürümler genelde stabiliteyi artırıyor.

Geri