Bilgisayarı kapatırken 'Kapatılıyor' yazısı çıkıyor ve donuyor

Türk

GadgetEfsanesi
Sorunum:
Bilgisayarımı kapatırken ekranda "Kapatılıyor" yazısı çıkıyor ancak sistem tamamen donuyor ve kapanmıyor. Her seferinde güç tuşuna basılı tutarak kapatmam gerekiyor.

Denediğim Çözümler:
  • Windows güncellemelerini kontrol ettim, hepsi güncel.
  • Hızlı başlatma özelliğini kapattım ancak sorun devam ediyor.
  • Komut isteminde sfc /scannow ve chkdsk /f komutlarını çalıştırdım, ancak bir hata bulunmadı.

Bu sorunun nedeni ne olabilir ve nasıl düzeltebilirim?

Çözüm
Eğer sistemde bağlı bir harici disk veya USB cihazı varsa, bunları çıkararak kapatmayı deneyin. Harici cihazlar kapanma sürecini engelleyebilir.
Windows'un hızlı başlatma özelliğini tamamen devre dışı bırakıp deneyin. Bunu Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin bölümünden kapatabilirsiniz.

Windows Olay Görüntüleyicisi'nde sistem kapanırken hata kaydı olup olmadığını kontrol edin. Özellikle 'Kernel-Power' veya 'Critical' hata kodları var mı?

Aygıt yöneticisinde eski veya uyumsuz sürücüleri kontrol edin. Özellikle chipset ve ağ bağdaştırıcı sürücülerini güncelleyerek test edin.

Eğer sistemde bağlı bir harici disk veya USB cihazı varsa, bunları çıkararak kapatmayı deneyin. Harici cihazlar kapanma sürecini engelleyebilir.

Çözüm
Windows Güvenli Modda kapanışı test edin. Eğer sorunsuz kapanıyorsa, üçüncü parti bir yazılım sistemin normal kapanmasını engelliyor olabilir.

Regedit'te HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management yoluna giderek ClearPageFileAtShutdown değerini '0' yapıp kaydedin.

Yeni Konular

Geri