Her açılışta 'USB key bir tuşa basın' hatası

Soykann

GadgetEfsanesi
Sorunum:
Bilgisayarımı her açtığımda "USB key bir tuşa basın" hatası alıyorum. Eğer klavyeden bir tuşa basmazsam sistem açılmıyor. BIOS'a girdim, ancak USB ile ilgili özel bir ayar bulamadım.

Denediğim Çözümler:
  • USB cihazlarını çıkarıp denedim.
  • BIOS ayarlarını varsayılanlara sıfırladım.
  • Başlangıçta boot sırasını kontrol ettim, ancak düzelmedi.

Bu hatayı nasıl düzeltebilirim?

BIOS'ta Boot Mode ayarını kontrol edip, UEFI olarak ayarlamayı deneyin. Legacy modda USB boot hatası çıkabiliyor.

Sisteminizin BIOS'ta varsayılan boot cihazı olarak doğru diski seçtiğinden emin olun. Bazen harici USB diskler öncelikli olarak seçilebiliyor.

Çözüm
Windows'u açtıktan sonra 'diskpart' komutuyla bağlı USB cihazları listeleyerek yanlışlıkla boot sırasına eklenmiş bir aygıt olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Boot sırasında 'F12' veya 'ESC' tuşuna basarak geçici boot menüsünü açın. Buradan doğru diski seçip sistemin açılmasını test edin.

Eğer bilgisayarınızda bir USB bellek veya harici disk takılıysa, onu çıkararak açmayı deneyin. Sistemin yanlışlıkla USB üzerinden boot etmeye çalışması mümkün.

CMOS pilini çıkarıp tekrar takarak BIOS'un tamamen sıfırlanmasını sağlayabilirsiniz. Bazı durumlarda eski BIOS ayarları hataya sebep olabilir.

Yeni Konular

Geri