Core 2 Duo T5450 sistem Roblox'ta düşük FPS veriyor

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba, aşağıdaki sistem özelliklerine sahip bir cihaz kullanıyorum ve Roblox oynarken oldukça düşük FPS alıyorum. Sorunun çözümü için önerilere ihtiyacım var.

Sistem Özellikleri:
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo T5450
  • RAM: 2 GB
  • Ekran Kartı: Sis Mirage 3 Graphics
  • İşletim Sistemi: Windows 7 Home Basic 64 Bit

Bu sistemi nasıl optimize edebilirim? FPS artırmak için yazılım veya donanım önerileriniz var mı? Yeni bir sistem kurmadan, en iyi performansı nasıl alabilirim?

Çözüm
Bu sistemde bir miktar FPS artırmak için RAM'i 4 GB'a yükseltmeyi ve mümkünse hafif bir Linux dağıtımı kullanmayı düşünebilirsin. Ayrıca, Sis Mirage 3 Graphics sürücüsünü güncel tutmayı unutma.
Merhaba, bu sistem özellikleriyle Roblox gibi modern oyunlarda performans almak zor. İlk önerim grafik ayarlarını en düşüğe çekmek ve oyunu pencereli modda çalıştırmaktır. Ayrıca, arka planda çalışan gereksiz programları kapatmayı deneyebilirsin.

Sistemdeki donanım oldukça eski olduğu için yazılım optimizasyonlarına yönelmelisin. Örneğin, Windows'un görsel efektlerini kapatıp 'En iyi performans için ayarla' seçeneğini işaretleyebilirsin. Roblox Studio'nun ayarlarından 'Graphics Mode'u manuel olarak en düşük ayara getir.

Bu sistemde bir miktar FPS artırmak için RAM'i 4 GB'a yükseltmeyi ve mümkünse hafif bir Linux dağıtımı kullanmayı düşünebilirsin. Ayrıca, Sis Mirage 3 Graphics sürücüsünü güncel tutmayı unutma.

Çözüm
Cihan'ın önerisini destekliyorum. Özellikle RAM yükseltmesi ciddi bir fark yaratabilir. Ayrıca, disk birleştirme işlemi yaparak okuma/yazma hızlarını artırmayı deneyebilirsin.

Oyunun sistem gereksinimlerini göz önünde bulundurursak, bu sistemle performans artırmak oldukça zor. Geçici çözüm olarak bulut oyun platformlarını denemeyi düşünebilirsin.

Yeni Konular

Geri