Corsair H100 ile R7 5800X Boşta 90 Dereceyi Görüyor?

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba,

Sistemimde Corsair H100 sıvı soğutucu kullanıyorum ve işlemcim R7 5800X boşta 90 dereceyi görüyor. Sistemin diğer bileşenleri şu şekilde:

• RAM: Corsair Vengeance RT 4x8 CL16 3600MHz 32GB
  • Ekran Kartı: MSI SuprimX 3090
  • Anakart: MSI MAG X570 Tomahawk WIFI
  • İşlemci: R7 5800X

Bu sıcaklık değerleri bana oldukça yüksek görünüyor. Sorunun kaynağı ne olabilir ve nasıl çözebilirim? Benzer bir durum yaşayanlar veya çözüm önerisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Sıcaklık sorununda ilk kontrol etmeniz gereken şey, sıvı soğutucunun montajıdır. Corsair H100'ün pompasının çalıştığından emin olun ve termal macunun düzgün uygulandığını kontrol edin.

5800X işlemciler genellikle yüksek sıcaklıklara çıkabilir, ancak boşta 90 derece oldukça yüksek. BIOS'tan işlemci voltajını kontrol edin; bazen anakartlar gereğinden fazla voltaj verebilir.

Benzer bir sorunu çözmek için Corsair iCUE yazılımını kullandım ve sıvı soğutucunun fan hızlarını maksimuma ayarladım. Bu işlem sıcaklıkları ciddi şekilde düşürdü.

Sistemin hava akışını kontrol edin. Kasa içerisindeki sıcak hava düzgün şekilde dışarı atılmıyorsa, sıvı soğutucu yeterince verimli çalışamaz.

Bence sorun BIOS'tan kaynaklanıyor olabilir. Son BIOS sürümünü yükleyin ve işlemci için uygun güç ayarlarını yapın. Ayrıca PBO'yu kapatmayı deneyin.

Sıvı soğutucunun hortumlarının sıcaklığını elle kontrol edin. Eğer hortumlar soğuksa, pompa çalışmıyor olabilir. Bu durumda pompa değişimi gerekebilir.

Pompanın güç bağlantısını kontrol edin. Bazı durumlarda fan bağlantısı düzgün yapılmadığında pompa çalışmayabiliyor.

Çözüm
Geri