Ekran Kartı VRAM Çipi Yerinden Çıkmış, Ne Yapmalıyım?

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba, ekran kartımın VRAM çiplerinden biri yerinden çıkmış gibi görünüyor. Bu durum performansı ciddi şekilde etkiliyor ve ekran kartı düzgün çalışmıyor. Bu problemi nasıl çözebilirim? VRAM çiplerini tamir ettirmek mümkün mü, yoksa ekran kartını tamamen değiştirmem mi gerekiyor? Konuyla ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum.

Çözüm
Benzer bir durumla karşılaştım. Çipi yerine oturtmaya çalışmak daha fazla zarara yol açabilir. En iyi çözüm bir elektronik tamirciye danışmak olacaktır. Onlar BGA rework istasyonu ile çipi düzgün şekilde yerine monte edebilirler.
VRAM çipinin yerinden çıkması ciddi bir sorun. Eğer lehimleme konusunda tecrübeliyseniz, çipi yerine sabitlemeyi deneyebilirsiniz. Ancak bu işlem riskli olabilir. Garantiniz varsa, doğrudan yetkili servise başvurmanızı öneririm.

Benzer bir durumla karşılaştım. Çipi yerine oturtmaya çalışmak daha fazla zarara yol açabilir. En iyi çözüm bir elektronik tamirciye danışmak olacaktır. Onlar BGA rework istasyonu ile çipi düzgün şekilde yerine monte edebilirler.

Çözüm
Cenqiz'e katılıyorum. Kendiniz müdahale etmek yerine profesyonel destek almanız en doğrusu. Ayrıca, bu tür bir sorun için iyi bir termal macun yenilemesi de gerekebilir.

Sorununuz tamir edilebilir görünüyor. Ancak, tamirden sonra tekrar aynı sorunu yaşamamak için düzgün bir soğutma çözümü sağladığınızdan emin olun.

Bir süre önce benzer bir sorun yaşadım. Tamir maliyeti ekran kartının değerini aştığı için değiştirmek zorunda kaldım. Önce bir maliyet analizi yapın derim.

Geri