Fanlar full hızda çalışıyor ve siyah ekran veriyor?

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba,

Yeni topladığım sistemimde bir sorun yaşıyorum. Sistem özelliklerim:

• Anakart: MSI Pro B650-S Wi-Fi
  • İşlemci: Ryzen 5 7500F
  • Ekran Kartı: NVIDIA RTX 4070 Super 12 GB
  • RAM: Lexar 6000MHz 32 GB
  • Depolama: Kingston SNV3S 1TB

Sorun şu: Sistemi açtığımda fanlar maksimum hızda çalışıyor ancak monitöre siyah ekran geliyor. BIOS ekranına dahi ulaşamıyorum. Tüm bağlantıları kontrol ettim, bileşenler doğru bir şekilde takılı görünüyor. Ancak bu durum devam ediyor.

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Sorununuz muhtemelen BIOS veya ekran kartı bağlantılarıyla ilgili. Şunları deneyebilirsiniz:
  • Anakartın CMOS pilini çıkarıp 5-10 dakika bekledikten sonra yeniden takın ve BIOS'un sıfırlandığından emin olun.
  • Güç kaynağının yeterli olduğundan emin olun. RTX 4070 Super için güçlü bir PSU gerekebilir.
  • Eğer mümkünse ekran kartını farklı bir sistemde test edin.
Merhaba, bu sorunun birkaç sebebi olabilir:
1. RAM modüllerinin doğru yuvalara yerleştirildiğinden ve sıkıca oturduğundan emin olun.
2. CPU güç kablosunun anakarta doğru bir şekilde bağlandığını kontrol edin.
3. BIOS güncellemesi gerekebilir. Anakartınızın resmi web sitesinden en son BIOS dosyasını indirip USB ile güncellemeyi deneyebilirsiniz.

Siyah ekran sorunları genellikle GPU (ekran kartı) veya RAM ile ilgilidir. Ekran kartını farklı bir PCIe yuvasına takmayı deneyin. Ayrıca, RAM'leri tek tek test ederek sorunlu modül olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Sorununuz muhtemelen BIOS veya ekran kartı bağlantılarıyla ilgili. Şunları deneyebilirsiniz:
  • Anakartın CMOS pilini çıkarıp 5-10 dakika bekledikten sonra yeniden takın ve BIOS'un sıfırlandığından emin olun.
  • Güç kaynağının yeterli olduğundan emin olun. RTX 4070 Super için güçlü bir PSU gerekebilir.
  • Eğer mümkünse ekran kartını farklı bir sistemde test edin.

Çözüm
TechGuru'nun önerilerine katılıyorum. Ayrıca, PSU'nun bağlantılarını tekrar kontrol edin. Yetersiz güç sağlayan bir PSU benzer sorunlara neden olabilir.

Benzer bir sorun yaşamıştım, BIOS'u güncellediğimde çözülmüştü. MSI anakartlarda BIOS güncellemesi genelde çok kolay oluyor. Kullanım kılavuzuna göz atabilirsiniz.

Ekran kartınızın tam oturduğundan ve tüm güç kablolarının doğru bağlandığından emin olun. Ayrıca monitörünüzün çalışır durumda olduğunu kontrol etmek için başka bir cihazda test yapabilirsiniz.

Yeni Konular

Geri