Flash Belleğe Windows 11 Format Oluşturamıyorum, Ne Yapmalıyım?

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba, Windows 11 format dosyalarını flash belleğe yazdırmak istiyorum ancak sürekli hata alıyorum. Windows Media Creation Tool'u kullandım ama işlem sırasında bir noktada duruyor ya da flash bellek kullanılamaz hale geliyor. Sorunumu nasıl çözebilirim? Adım adım yapmam gerekenleri paylaşabilir misiniz?

Çözüm
Windows Media Creation Tool yerine Rufus adlı programı kullanmayı deneyin. Bu araç, özellikle UEFI destekli sistemlerde daha iyi çalışıyor ve hataları minimuma indiriyor.
Merhaba Enes, bu sorun genellikle flash belleğin FAT32 yerine NTFS olarak biçimlendirilmesinden kaynaklanıyor. Flash belleği sıfırlayıp NTFS olarak biçimlendirdikten sonra tekrar denemenizi öneririm.

Windows Media Creation Tool yerine Rufus adlı programı kullanmayı deneyin. Bu araç, özellikle UEFI destekli sistemlerde daha iyi çalışıyor ve hataları minimuma indiriyor.

Çözüm
Flash belleğin boyutunun en az 8 GB olduğundan emin olun. Ayrıca, Windows Defender veya antivirüs programınızın yazma işlemini engellemediğinden emin olun.

Hata kodunu paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz. Bunun dışında, Media Creation Tool’u yönetici olarak çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

Flash belleğinizi DiskPart komutları ile temizleyip tekrar deneyebilirsiniz. Google'da 'DiskPart ile USB sıfırlama' olarak aratabilirsiniz.

Geri