Format esnasında disk problemi oluşuyor?

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba, Windows 11 yüklemek için format atmaya çalışıyorum ancak disk bölümlendirme sırasında bir hata alıyorum. "Windows bu diske yüklenemez" şeklinde bir mesaj alıyorum. Sorunun nedenini ve nasıl çözebileceğimi bilen var mı? Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Sorunu çözmek için Windows kurulum ekranındayken Shift+F10 tuşlarına basarak komut penceresini açın ve Diskpart'ı kullanarak diski yeniden biçimlendirin. Önemli dosyalarınız varsa önce yedek almayı unutmayın.
Bu sorun genelde diskin MBR ya da GPT biçiminde olmasından kaynaklanır. Kurulum yapmak istediğiniz diski doğru biçime dönüştürdüğünüzden emin olun.

Diskiniz GPT biçimindeyse ve BIOS modunuz UEFI değilse bu hatayı alırsınız. Disk biçimini kontrol etmek için Diskpart komutlarını kullanabilirsiniz.

Sorunu çözmek için Windows kurulum ekranındayken Shift+F10 tuşlarına basarak komut penceresini açın ve Diskpart'ı kullanarak diski yeniden biçimlendirin. Önemli dosyalarınız varsa önce yedek almayı unutmayın.

Çözüm
Cenqiz'in çözümü doğru, özellikle UEFI sistemlerde GPT disk kullanılması gerektiğini unutmayın. Eğer eski bir sistemse MBR biçiminde kalması gerekebilir.

Sorununuzu çözerken bir USB kurtarma diski kullanmanızı öneririm. Önyükleme seçeneklerini de kontrol edin, UEFI ya da Legacy modunu doğru seçtiğinizden emin olun.

Ayrıca Windows kurulum medyanızın düzgün oluşturulduğundan emin olun. Medya oluşturma aracıyla yeniden bir USB hazırlamayı deneyin.

Hata mesajını detaylı olarak incelerseniz, genelde bir kod verir. Bu kod üzerinden spesifik bir çözüm bulabilirsiniz.

Diski temizlemek ve yeniden bölümlendirmek için 'diskpart' ve ardından 'clean' komutlarını kullanabilirsiniz. Ama dikkat edin, bu işlem tüm verileri siler.

UEFI ve Legacy modları arasındaki farkları anlamak, bu tip hataların önüne geçmek için önemli. Sisteminizin desteklediği modu öğrenip ona göre işlem yapın.

Yeni Konular

Geri