Gigabyte A620M-S2H BIOS güncellenmiyor?

Cihan

GadgetEfsanesi
Gigabyte A620M-S2H anakartımın BIOS'unu güncellemeye çalışıyorum ancak başarılı olamıyorum. BIOS güncelleme işlemi sırasında herhangi bir hata mesajı almıyorum, fakat güncelleme tamamlandığında yeni sürüm aktif olmuyor. Benzer sorunları yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ben de birkaç kez benzer bir sorun yaşadım. Genellikle BIOS güncellemeyi USB ile yaparken dikkat etmeniz gereken bir şeyler oluyor. Güncelleme dosyasını doğru şekilde USB'ye atıp, BIOS'a girip 'Q-Flash' üzerinden güncelleme yapmayı deneyin. Ayrıca BIOS sürümünü kontrol edin, doğru sürümü indirmeniz önemli.

Bu tip sorunlar bazen USB bellek uyumsuzluğundan kaynaklanabilir. Farklı bir USB portu kullanmayı deneyin ya da USB belleğinizi formatlayıp tekrar BIOS dosyasını yükleyin. Ayrıca, BIOS'a girdiğinizde 'Load Optimized Defaults' seçeneğini seçip denemek de faydalı olabilir.

Benzer bir sorunla karşılaştım ve BIOS güncellemesinden sonra sistemin tekrar başlatılması gerektiğini öğrendim. BIOS güncellemesi başarıyla tamamlanmış olabilir, ama anakartın tekrar başlatılması gerekebilir. Sistem açıldığında BIOS'a girip sürümün değişip değişmediğine bakın.

Ayrıca, BIOS güncelleme dosyasını indirirken, dosyanın bütünlüğünü kontrol etmek için dosya boyutunu ve MD5 kontrolünü yapmayı unutmayın. Eğer dosya bozulmuşsa, işlem başarısız olur.

Bir arkadaşım da bu sorunu yaşadı ve sonunda güncellemeyi Windows üzerinden yaptı. 'Gigabyte App Center' kullanarak BIOS güncellemesini deneyin. Bazen USB'den yapılan güncellemeler başarısız olabiliyor.

Eğer BIOS güncelleme işlemini yaparken anakart üzerinde ışık yanıp sönüyorsa, bu genellikle işlemde bir problem olduğunu gösterir. BIOS'un doğru bir şekilde yüklenip yüklenmediğini kontrol etmek için anakartın üzerindeki LED'leri kontrol edin.

Bazı durumlarda, BIOS güncelleme sırasında sistemin donması veya yeniden başlatılamaması gibi sorunlar olabilir. BIOS güncellemesi tamamlandığında, anakartın reset atılmasını bekleyin ve ardından BIOS'u kontrol edin.

BIOS güncellemeleri bazen yavaş olabilir. Özellikle eski sürümlerden yeni sürümlere geçişte, güncelleme işleminin tamamlanması birkaç dakika sürebilir. Sabırlı olmalısınız. Eğer hala olmuyorsa, USB bellekle ilgili bir sorun olabilir.

Güncelleme işleminde anakartın modelini doğru seçtiğinizden emin olun. Yanlış modelde bir BIOS dosyası indirmeniz, işlem sırasında sorunlara yol açabilir.

BIOS güncellemelerinde, bazen yeni sürümle birlikte eski sürümün ayarları geri alınabiliyor. Güncellemeyi yaptıktan sonra BIOS ayarlarınızı manuel olarak yapmayı unutmayın. Bu, özellikle bellek ve işlemci ayarları için önemlidir.

Benzer bir problem yaşadım ve BIOS'u güvenli modda güncelleyerek çözmüştüm. Başka bir seçenek de, anakartın üzerinde CMOS sıfırlama yaparak tekrar denemek olabilir.

Bazı kullanıcılar BIOS güncellemelerinde, Windows üzerinden güncellemeyi tercih ediyor. Eğer USB üzerinden işlem yapmakta zorlanıyorsanız, Gigabyte'ın kendi yazılımı olan 'Q-Flash' ile deneyin.

Teşekkürler, verdiğiniz önerileri denedim ve BIOS'u Windows üzerinden güncellemeyi başardım. Q-Flash ile işlem yapmak bazen karmaşık olabilir, ama Windows üzerinden güncelleme yapmak daha kolay ve hızlı oldu. Artık BIOS sürümüm güncel.

Yeni Konular

Geri