Gigabyte GTX 1060 için Hangi İşlemci Seçilmeli?

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Elimde bir Gigabyte GTX 1060 ekran kartı var ve bu kartla uyumlu, performansını tam anlamıyla kullanabileceğim bir işlemci arayışındayım. Oyun performansı benim için öncelikli, özellikle 1080p çözünürlükte akıcı bir deneyim istiyorum. Ancak bütçemi de çok zorlamak istemiyorum.

Sizce hangi işlemci bu ekran kartıyla en uyumlu şekilde çalışır? AMD mi, Intel mi tercih etmeliyim? Önerilerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bence GTX 1060 için AMD Ryzen 5 3600 güzel bir seçim olur. Hem fiyat/performans açısından uygun hem de 1080p'de gayet iyi bir performans veriyor.

Ben Intel tarafına bakardım. Özellikle i5-10400F gibi bir işlemci bu kartla iyi çalışabilir ve fiyatı da makul.

Eğer ileriye dönük bir sistem istiyorsanız, Ryzen 7 5700X'e bakabilirsiniz. GTX 1060 ile biraz fazla güçlü kalabilir ama ileride ekran kartını yükseltmeyi düşünürseniz avantaj sağlar.

Eğer bütçe sıkıntınız yoksa Intel i5-12600K veya Ryzen 5 7600 gibi işlemcilerle uzun vadeli bir sistem kurabilirsiniz.

AMD tarafında 5600G de bir seçenek. Dahili grafik işlemcisi sayesinde ekran kartında sorun yaşarsan geçici çözüm olur.

Yeni Konular

Geri