Windows 11 Tema Rengini Otomatik Değiştiriyor!

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba, Windows 11 kullanırken, tema renginin otomatik olarak değiştiğini fark ettim. Özellikle günün farklı saatlerinde ya da belirli bir arkaplan kullandığımda tema renklerinde değişiklik oluyor. Bu özellik nasıl çalışıyor ve bu otomatik değişimi kontrol etmenin bir yolu var mı? Kendi renk tercihlerimi sabitlemek istiyorum. Fikirleriniz ve önerileriniz nelerdir?

Bu özellik, 'Renkler' ayarlarında 'Açık renk modunu veya koyu renk modunu günün saatine göre değiştir' seçeneğiyle ilişkilidir. Bu ayarı kapatarak otomatik değişimi durdurabilirsiniz.

Arka planınız dinamik bir duvar kağıdıysa, tema rengi buna bağlı olarak değişiyor olabilir. Statik bir duvar kağıdı seçmeyi deneyin.

Windows 11, Accent Color özelliği ile arka plan rengini algılayıp temaya uygulayabiliyor. Bu ayarı devre dışı bırakabilirsiniz.

Kişiselleştirme > Renkler sekmesine giderek 'Tema rengini arka planımdan otomatik olarak seç' seçeneğini devre dışı bırakabilirsiniz.

Üçüncü parti kişiselleştirme yazılımlarını kullanıyorsanız, bu da tema değişimlerine neden olabilir. Yazılımları kontrol edin.

Gece Işığı özelliği açık olduğunda renklerde ufak değişimler fark edebilirsiniz. Bu özellik tema ile birlikte çalışabiliyor.

Saat bazlı otomatik tema değişimi için görev zamanlayıcı kullanıyor olabilirsiniz. Görev zamanlayıcı ayarlarını kontrol ettiniz mi?

Windows Update sonrası bazı ayarlar sıfırlanabiliyor. Özellikle güncelleme yaptıysanız renk ayarlarını yeniden kontrol edin.

Monitör veya ekran kartı yazılımlarının da renk ayarlarını değiştirdiği durumlar olabiliyor. Harici yazılımları kontrol edin.

Benzer bir sorun yaşadım ve çözüm için 'Karanlık Tema' kullanarak tüm kişiselleştirme seçeneklerini sıfırladım.

Bu sorunu çözmek için registry ayarlarını kullanabilirsiniz. Ancak dikkatli olun ve yalnızca deneyimliyseniz düzenleme yapın.

Ayarlar > Kişiselleştirme > Tema bölümünde varsayılan bir tema seçmek genellikle otomatik değişimi durduruyor.

İş yerinde birden fazla ekran kullanıyorsanız, bu ekranların renk profilleri de temayı etkileyebilir. Kontrol etmeyi unutmayın.

Dinamik temaları seviyorsanız ama kontrol sizde olsun istiyorsanız üçüncü parti uygulamalar yerine Windows’un kendi seçeneklerini kullanmayı tercih edin.

Denetim Masası üzerinden Gelişmiş Renk Yönetimi ayarlarını sıfırlamayı deneyin. Bu, sorunları çözebilir.

Yeni Konular

Geri