Gigabyte H61 anakartlı sistemde sistem açılırken BIOS sıfırlanmış olarak açılıyor?

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, Gigabyte H61 anakartlı bir sistem kullanıyorum. Ancak bilgisayarı her açtığımda BIOS sıfırlanmış olarak geliyor ve saat, tarih gibi ayarları yeniden yapmak zorunda kalıyorum. Bu sorunun neden kaynaklanabileceği ve nasıl çözebileceğim konusunda bilgi verir misiniz? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu genellikle BIOS pilinin bitmiş olmasından kaynaklanır. Anakarttaki CR2032 pili değiştirerek sorunu çözebilirsiniz.

Çözüm
Cihan'a katılıyorum, BIOS pilini kontrol edin. Eğer pili değiştirdikten sonra sorun devam ederse, BIOS yazılımını güncellemeyi de düşünebilirsiniz.

Bazı durumlarda anakart üzerindeki BIOS çipinde sorun olabiliyor. Pili değiştirmenize rağmen çözülmezse teknik bir servise danışmanız faydalı olur.

Pilin yuvasını da kontrol etmenizi öneririm. Oksitlenme veya gevşeklik varsa, bu da BIOS ayarlarının sıfırlanmasına yol açabilir.

Sorunun çözümü genelde pil değiştirmekle oluyor. Ancak pillerin kaliteli bir marka olmasına dikkat edin, aksi takdirde kısa sürede aynı sorunla karşılaşabilirsiniz.

Gigabyte H61 anakartlarda nadiren de olsa BIOS çipiyle ilgili problemler yaşanabiliyor. En son BIOS sürümünü yüklemeyi denediniz mi?

Anakartın yaşına bağlı olarak pilin ömrü tükenmiş olabilir. Yeni bir CR2032 alarak ilk adım olarak bunu deneyebilirsiniz.

Yeni Konular

Geri