Gigabyte X870E AORUS Pro Ice WiFi Kopma Problemi

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda Gigabyte X870E AORUS Pro Ice anakartı aldım ve WiFi bağlantısında sürekli kopmalar yaşıyorum. Sürücüleri güncelledim, modem ayarlarını kontrol ettim ama hala düzelmedi. Aynı modeme bağlanan diğer cihazlarda böyle bir sorun yok.

Bu anakartı kullanan ya da benzer bir sorun yaşayan var mı? Çözüm önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim!

Teşekkürler!

Aynı anakartı kullanıyorum, MediaTek WiFi çipi bazen sorun çıkarabiliyor. Sürücüyü doğrudan MediaTek'in sitesinden indirmeyi dene.

WiFi frekans ayarlarını kontrol et. Eğer 5GHz kullanıyorsan, 2.4GHz’e geçerek deneme yapabilirsin. Bazen modem ve anakart uyumsuzluğu olabiliyor.

Gigabyte anakartlarda bazen güç tasarruf modu WiFi’yi etkileyebiliyor. Windows’ta güç yönetimi ayarlarından WiFi’nin tam güç çalışmasını sağla.

WiFi kopma sorunu yaşayanlar için USB WiFi adaptör öneririm, anakarttaki çipten bağımsız olarak stabil bağlantı sağlıyor.

Denediysen söyle ama WiFi sürücüsünü kaldırıp yeniden yüklemeyi denedin mi? Bazen Windows güncellemeleri sorun yaratabiliyor.

Ağ bağdaştırıcısı özelliklerinde Güç Tasarruf Modu’nu kapatmayı dene. Bazen sistem otomatik olarak WiFi’yi devre dışı bırakabiliyor.

BIOS güncelleyip Windows’ta ağ sıfırlaması yapmanı öneririm. Çoğu zaman bu tür sorunlar yazılımsal olabiliyor.

Çözüm
Geri