Gigabyte Z370 HD3 macOS Catalina OC hatası?

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar, Gigabyte Z370 HD3 anakart kullanan biri olarak, macOS Catalina'yı OpenCore (OC) ile yüklemeye çalışırken bir hata ile karşılaşıyorum. Başlangıçta "kernel panic" alıyorum ve sistem önyükleme ekranında kalıyor. EFI klasörümü dikkatlice düzenledim ve SMBIOS ayarlarımı kontrol ettim, ancak sorunu çözemedim. Benzer bir durumla karşılaşıp çözüm bulan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Merhaba, aynı anakart ile Catalina'yı çalıştırmayı başardım. EFI dosyanızdaki OC Quirks ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Özellikle "EnableWriteUnprotector" seçeneğini doğru yapılandırmalısınız. İsterseniz kendi EFI'mi paylaşabilirim.
EFI klasöründe doğru kext dosyalarını eklediğinizden emin olun. Özellikle VirtualSMC ve Lilu kext'leri uygun sürümde mi kontrol edin. Ayrıca BIOS ayarlarında CFG Lock'ın kapalı olduğundan emin olun.

SMBIOS ayarınızı doğru yaptığınızdan emin olun. Örneğin, iMac19,1 gibi doğru bir yapılandırmayı seçmek kernel panic'i önleyebilir. Bir de, kullandığınız config.plist dosyasını OC Configurator ile kontrol ettiniz mi?

Merhaba, aynı anakart ile Catalina'yı çalıştırmayı başardım. EFI dosyanızdaki OC Quirks ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Özellikle "EnableWriteUnprotector" seçeneğini doğru yapılandırmalısınız. İsterseniz kendi EFI'mi paylaşabilirim.

Çözüm
Geri