GRUB Menüsü Nasıl Silinir?

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba, Linux sistemimde GRUB menüsünü tamamen silmek istiyorum. GRUB yerine doğrudan Windows işletim sistemi başlasın istiyorum. Bunun için hangi adımları izlemem gerekiyor? Sistemim Windows 10 ve Ubuntu dual boot kurulu. GRUB menüsünü kaldırırken herhangi bir sorun yaşar mıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
GRUB menüsünü silmek için Windows işletim sisteminizde "bcdedit" komutunu kullanabilirsiniz. Komut istemcisini yönetici olarak çalıştırıp şu adımları izleyin: bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\Microsoft\Boot\bootmgfw.efi Bu komut Windows'u varsayılan yapar.
GRUB menüsünü silmek için Windows işletim sisteminizde "bcdedit" komutunu kullanabilirsiniz. Komut istemcisini yönetici olarak çalıştırıp şu adımları izleyin: bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\Microsoft\Boot\bootmgfw.efi Bu komut Windows'u varsayılan yapar.

Çözüm
GRUB'u kaldırmak için Ubuntu kurulum diskini veya live USB'sini başlatın. Terminali açın ve aşağıdaki komutları çalıştırın:
Kod:
sudo mount /dev/sdX /mnt
sudo grub-install --boot-directory=/mnt/boot --force /dev/sdX
Bu işlem GRUB'u kaldıracaktır. Ardından disk bölümünü kontrol ederek Windows'u varsayılan yapabilirsiniz.

GRUB'u silmek yerine, BIOS/UEFI ayarlarına girip Windows Boot Manager'ı birinci sıraya almayı deneyebilirsiniz. Bu şekilde GRUB'a ihtiyaç duymadan direkt Windows'a geçiş yapabilirsiniz.

Yeni Konular

Geri