HDD'ye Windows 11 Nasıl Kurulur? Adım Adım Rehber

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Sistemime Windows 11 kurmak istiyorum, ancak SSD yerine eski bir HDD kullanıyorum. HDD'ye Windows 11 kurmak mümkün mü? Bazı kaynaklar TPM ve Secure Boot nedeniyle sorun çıkabileceğini söylüyor. Adım adım nasıl bir yol izlemeliyim? Ayrıca performans açısından HDD'de Windows 11 kullanmanın dezavantajları var mı?

Deneyimlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler!

Evet, HDD'ye Windows 11 kurabilirsiniz. Ancak TPM 2.0 ve Secure Boot gibi gereksinimleri karşılamanız gerekiyor. Eğer donanımınız desteklemiyorsa, Rufus gibi araçlarla bu gereksinimleri atlatabilirsiniz.

HDD'ye Windows 11 kurulumu biraz daha yavaş olabilir ama mümkün. Kurulum için bir bootable USB hazırlayın ve BIOS'tan Secure Boot ve TPM'yi kontrol edin.

Performans açısından HDD yerine bir SSD'ye geçiş yapmayı düşünün. HDD'de Windows 11 çalışır, ancak daha yavaş bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Eğer sisteminizde TPM veya Secure Boot yoksa, modifiye edilmiş bir ISO dosyası kullanarak bu gereksinimleri atlayabilirsiniz. Ancak bu yöntem güvenlik riskleri barındırabilir.

HDD'ye kurulum için Microsoft'un Media Creation Tool'unu kullanarak bir USB hazırlayabilirsiniz. Daha sonra BIOS'tan USB önyüklemesini seçerek kuruluma başlayabilirsiniz.

HDD'ye kurulum yapabilirsiniz, ancak Windows 11'in hızlı çalışmasını istiyorsanız en azından bir SSD'ye geçiş yapmayı düşünün. Fiyatları oldukça uygun hale geldi.

HDD üzerine Windows 11 kurarken, kurulumun uzun sürebileceğini unutmayın. Kurulum sonrası düzenli bir deneyim için sistem temizliğini sık yapmanız gerekebilir.

Eğer TPM ve Secure Boot desteğiniz yoksa, Rufus kullanarak bir USB sürücü hazırlayabilir ve bu gereksinimleri bypass edebilirsiniz.

HDD üzerinde Windows 11 kullanımı günlük işler için yeterli olabilir, ancak oyun veya ağır işler için performans sorunları yaşayabilirsiniz.

TPM ve Secure Boot gereksinimlerini karşılayabiliyorsanız, Microsoft'un resmi sitesinden ISO dosyasını indirip doğrudan kurulum yapabilirsiniz.

Kurulumu Rufus ile hazırladığınız bir bootable USB üzerinden yapabilirsiniz. Ancak HDD'de performans sıkıntıları yaşayabileceğinizi unutmayın.

HDD'ye Windows 11 kurmak için TPM ve Secure Boot kontrolünü yaptıktan sonra Media Creation Tool veya Rufus ile USB oluşturun. Ancak mümkünse SSD'ye geçiş yapmayı düşünün.

Yeni Konular

Geri