.HEIC Uzantılı Dosyalar Windows 11'de Nasıl Açılır?

Çakır

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kullanıyorum ve iPhone'dan bilgisayara aktardığım fotoğraflar .HEIC uzantılı olarak geliyor. Ancak bu dosyaları neyle açacağımı bilmiyorum. Varsayılan Fotoğraflar uygulaması bazılarını açmıyor, bazen uzantı bilinmiyor hatası veriyor.

Bu dosyaları açmak için ne yapmam gerekiyor? Herhangi bir ek yazılım yüklemem şart mı? Ya da Windows 11'de bu dosyaları açmak için bir codec paketi var mı? Adım adım nasıl çözülebileceğini anlatabilir misiniz?

Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim!

Çözüm
Windows 11'de .HEIC dosyalarını açmak için Microsoft Store'dan 'HEIF Image Extensions' eklentisini indirmen gerekiyor. Bu ücretsizdir ve yüklendikten sonra Fotoğraflar uygulamasıyla bu dosyalar açılabilir.
Windows 11'de .HEIC dosyalarını açmak için Microsoft Store'dan 'HEIF Image Extensions' eklentisini indirmen gerekiyor. Bu ücretsizdir ve yüklendikten sonra Fotoğraflar uygulamasıyla bu dosyalar açılabilir.

Çözüm
HEIC formatı, iOS cihazların yüksek verimlilik için kullandığı bir görüntü formatıdır. Eğer Microsoft Store kapalıysa, CopyTrans HEIC gibi üçüncü parti yazılımlar da kullanılabilir.

Ben 'IrfanView' kullanıyorum, HEIC destekliyor. Ama eklenti yüklemek gerekiyor, resmi sitesinde detaylı anlatım var.

VLC Media Player bile bazen bu formatı açabiliyor, ama en temiz çözüm Microsoft’un kendi codec’i. Codec yüklendikten sonra Fotoğraflar uygulaması direkt açıyor.

Ben codec’i yüklememe rağmen açamamıştım. Daha sonra sistem güncellemeleriyle düzeldi. Güncellemeleri kontrol etmekte fayda var.

Geri