i3 12100F 100 dereceyi görüyor?

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Yeni topladığım sistemde i3 12100F işlemci kullanıyorum. Ancak işlemci stres testi sırasında 100 dereceyi gördü. İşlemcinin bu sıcaklıklara ulaşmasının normal olup olmadığını ve nasıl bir çözüm bulabileceğimi merak ediyorum. Kullandığım soğutucu stok fan. Termal macunu düzgün sürdüğüme eminim.

Sizce bu sıcaklık değerleri normal mi? Sorunu nasıl çözebilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Çözüm
Bu sıcaklıklar kesinlikle normal değil. Sorununuzun çözümü için: 1) Daha kaliteli bir termal macun kullanın, 2) Kasada hava akışını optimize edin, 3) Daha iyi bir soğutucu tercih edin. Noctua veya Cooler Master gibi markaları düşünebilirsiniz.
Stok fan kullanıyorsanız bu sıcaklıklar beklenebilir. Önerim, daha iyi bir hava soğutucuya veya sıvı soğutmaya geçmeniz. Özellikle stres testleri sırasında işlemciler daha fazla ısınır.

Termal macunu düzgün sürdüğünüzü söylüyorsunuz, ama yine de kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca kasanızdaki hava akışını da kontrol edin. Yetersiz hava akışı bu tür sorunlara yol açabilir.

Bu sıcaklıklar uzun vadede işlemciye zarar verebilir. İlk olarak BIOS üzerinden fan hızlarını artırmayı deneyin. Ayrıca, fan temizliğini ve toz birikimini kontrol edin.

Bu sıcaklıklar kesinlikle normal değil. Sorununuzun çözümü için: 1) Daha kaliteli bir termal macun kullanın, 2) Kasada hava akışını optimize edin, 3) Daha iyi bir soğutucu tercih edin. Noctua veya Cooler Master gibi markaları düşünebilirsiniz.

Çözüm
TechGuru'nun önerilerini destekliyorum. Özellikle kaliteli bir termal macun ve düzgün hava akışı sorununuzu büyük ölçüde çözecektir.

Stok fanların çoğu yalnızca temel kullanımlar için yeterli olur. Eğer bütçeniz varsa, kaliteli bir sıvı soğutucu düşünün.

Yeni Konular

Geri