Casper
GadgetEfsanesi
Arkadaşlar merhaba,
i7 3770 işlemcili bir sistem kullanıyorum. Son birkaç gündür sistemden görüntü alamıyorum ve kasa sürekli kendini resetliyor. Sistem çalışıyor gibi görünüyor ama bir süre sonra kendiliğinden yeniden başlıyor. Monitöre hiç görüntü gelmiyor. Bu sorunun kaynağı ne olabilir ve nasıl çözebilirim? İşte birkaç detay:
Denediğim şeyler:
Sistemin özellikleri:
Sorunun işlemci, anakart veya başka bir donanımdan kaynaklandığını düşünüyorum ama tam olarak emin olamıyorum. Daha önce bu tarz bir sorunla karşılaşan var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
i7 3770 işlemcili bir sistem kullanıyorum. Son birkaç gündür sistemden görüntü alamıyorum ve kasa sürekli kendini resetliyor. Sistem çalışıyor gibi görünüyor ama bir süre sonra kendiliğinden yeniden başlıyor. Monitöre hiç görüntü gelmiyor. Bu sorunun kaynağı ne olabilir ve nasıl çözebilirim? İşte birkaç detay:
Denediğim şeyler:
- RAM'leri tek tek çıkartıp denedim, bir değişiklik olmadı.
- Ekran kartını çıkartıp dahili grafik birimini kullanmayı denedim ama yine görüntü yok.
- Güç kaynağını farklı bir PSU ile değiştirdim ama sorun devam ediyor.
- BIOS sıfırlama işlemini (CMOS pilini çıkararak) yaptım, yine sonuç alamadım.
Sistemin özellikleri:
- İşlemci: Intel Core i7 3770
- Anakart: Gigabyte H61M-D2-B3
- RAM: 8GB DDR3 (2x4GB)
- PSU: 500W
Sorunun işlemci, anakart veya başka bir donanımdan kaynaklandığını düşünüyorum ama tam olarak emin olamıyorum. Daha önce bu tarz bir sorunla karşılaşan var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.