İkinci SSD olarak alınan Legend 850 Lite gözükmüyor?

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir SSD satın aldım: Legend 850 Lite. İkinci disk olarak sistemime taktım ama bir türlü gözükmüyor. Disk Yönetimi'nde de görünmüyor. BIOS ayarlarını kontrol ettim, ama orada da herhangi bir iz yok. Ne yapmam gerekiyor? Daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu?

Sistemin özellikleri:
  • Anakart: ASUS TUF Gaming X570-Plus
  • İşletim Sistemi: Windows 11

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!

Çözüm
Benzer bir sorun yaşamıştım. Disk Yönetimi'nde görünmüyorsa, AOMEI Partition Assistant gibi bir yazılımla diski algılatmayı deneyebilirsin. Ancak, fiziksel bağlantıyı ve anakart uyumluluğunu tekrar kontrol etmekte fayda var.
Merhaba Emre, SSD'nin doğru şekilde takıldığından emin misin? Anakartta kullandığın slotun aktif olup olmadığını kontrol edebilirsin. Bazı anakartlarda M.2 slotlarının paylaşımı vardır ve bir PCIe cihaz takılıysa diğer M.2 slotu devre dışı kalabilir. Bu durumu manuel kitapçığından teyit etmeni öneririm.

Legend 850 Lite için en son firmware güncellemesini yapmayı denedin mi? Ayrıca, BIOS'ta "NVMe Configuration" ayarlarını kontrol et ve M.2 portunun aktif olduğundan emin ol.

Benzer bir sorun yaşamıştım. Disk Yönetimi'nde görünmüyorsa, AOMEI Partition Assistant gibi bir yazılımla diski algılatmayı deneyebilirsin. Ancak, fiziksel bağlantıyı ve anakart uyumluluğunu tekrar kontrol etmekte fayda var.

Çözüm
Cenqiz’in önerisine katılıyorum. Ek olarak, farklı bir M.2 slotunda deneme yapmayı düşündün mü? Bazen slot problemi olabiliyor.

Merhaba, kullandığın anakartın BIOS versiyonunun güncel olup olmadığını kontrol et. Bazı sorunlar eski BIOS sürümlerinden kaynaklanabiliyor.

Eğer tüm denemelere rağmen SSD gözükmüyorsa, başka bir sistemde test etmeni öneririm. Bu şekilde SSD'nin arızalı olup olmadığını anlayabilirsin.

Bazı M.2 SSD’lerde, ilk kullanımda formatlama gerekebiliyor. Disk Yönetimi’nde görünmüyorsa bile, Komut İstemi’nden "diskpart" komutunu kullanarak diski tanıtmaya çalışabilirsin.

Anakartın M.2 slotunun sadece NVMe SSD'leri mi yoksa SATA SSD'leri de desteklediğini kontrol et. Legend 850 Lite'ın NVMe mi SATA mı olduğundan emin misin?

Eğer Legend 850 Lite yeni alınmışsa, bazen kutudan hatalı çıkabiliyor. Bu yüzden önce garantiye gönderip test edilmesini isteyebilirsin.

Bazı kullanıcılar, SSD'nin görünebilmesi için UEFI modunda çalıştırılması gerektiğini söylüyor. BIOS ayarlarında bunu kontrol ettin mi?

Disk Yönetimi'nde göründüğünden emin olmak için, bağlantıdan sonra bir "Donanım Değişikliklerini Tara" yapmayı denedin mi? Bazen elle tarama yapmak gerekebiliyor.

Legend 850 Lite’ın kutusunda yazan özellikleri tekrar kontrol etmeni öneririm. Yanlış bir model almış olabilirsin. Özellikle anakart uyumluluğu konusunda dikkatli ol.

Yeni Konular

Geri